Antena Meniu Search
x

Video ANAF i-a împărţit pe români între "bogaţi" şi "restul lumii". Cine sunt cele 330 de persoane luate în vizor pentru a-şi plăti taxele

ANAF a analizat şi a hotărât cât de bogat trebuie să fie un român pentru a fi considerat în categoria "avere mare". Nu ştim exact cum au arătat calculele, cert este că cine are peste de 25 de milioane de euro s-ar încadra la categoria mari averi. 

Mihaela Călin
de Mihaela Călin

la 02.02.2023, 19:53

Vezi și

Preşedintele ANAF a spus pentru Observator că va monitoriza 330 de români cu averi mari. Ce înseamnă averi mari pentru inspectorii ANAF?

ANAF vrea să îi ajute pe români să nu uite să îşi plătească impozitele

Ei bine, pe listă sunt românii care au bani şi bunuri care valorează mai mult de 25 de milioane de euro. Aceştia vor trebui să-şi justifice agoniseala până la ultimul ban. Măsura ar trebui să-i ajute pe aceşti români să se alinieze mai uşor la normele fiscale, de exemplu să nu uite să îşi plătească impozitele. 

Deci, concret nu este precizat dacă astfel de averi intră sub incidenţa vreunor legi speciale, dar ANAF spune că intenţia este de a se alinia la tendinţele globale de abordare a fiscalităţii. Aici însă trebuie amintit că sunt şi ţări la nivel global unde averile sunt impozitate progresiv, dar deocamdată nu se vorbeşte despre aşa ceva şi la noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » ANAF i-a împărţit pe români între "bogaţi" şi "restul lumii". Cine sunt cele 330 de persoane luate în vizor pentru a-şi plăti taxele