Antena Meniu Search
x

Video Preţul uriaş cu care se vinde un kg de cartofi noi româneşti

Primele recolte de cartofi timpurii au apărut pe piaţă. În Dolj, producătorii au adunat deja recoltele şi au mers cu ele pe pieţele en-gross. Preţul, însă, este unul piperat, iar până ajung la consumatori creşte şi mai mult.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 17.03.2023, 14:45

Vezi și

"Ne aflăm într-un solar din comuna Călăraşi, judeţul Dolj, unde prima cultură de cartofi extra-timpurii a luat deja calea pieţelor. Se găsesc de astăzi în piaţele angro din Capitală. Vorbim de preţuri între 18 şi 20 de lei. Chiar dacă pentru unii preţul poate părea mare, fermierii spun că este justificat. Costul însămânţării s-a dublat faţă de anii trecuţi, iar costurile inputurilor din agricultură sunt cu 30% mai mari. În plus, încălzirea solariilor costă şi ea mai mult", a relatat Cristina Oprea, reporter Observator.

Primii cartofi noi, scumpi dar sănătoşi

"Principalele avantaje ale acestor cartofi: pentru că au fost obţinuţi în această perioadă, în lunile reci, de iarnă, încă nu au apărut dăunătorii. Fermierii nu au fost nevoiţi să-i stropească sau să-i trateze în exces. Iar leguma este mai sănătoasă, cu un gust extraordinar, promit fermierii", adaugă Cristina Oprea, reporter Observator. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Preţul uriaş cu care se vinde un kg de cartofi noi româneşti