Antena Meniu Search
x

Video Câţi bani câştigă Marian ca şofer în Anglia şi de ce trimite în România tot mai puţini. "O să-i aduc în Anglia"

Criza economică îi loveşte şi pe românii din diaspora. Aceştia au trimis cu 11 la suta mai puţini bani acasă în primul semestru al acestui an. Dacă tendinţa se va menţine, intreaga economie naţională va avea de suferit. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 05.08.2022, 19:57

Vezi și

Cosmin primeşte bani de la mama lui, care lucrează în Italia de aproape şase ani. În ultima vreme totuşi, sumele nu mai sunt la fel de generoase pe cât erau înainte. Lunar, îi intră în cont cam 150 de euro. 

Cosmin Popa: Mi s-a trimis doar atunci când am avut nevoie. Nu pot spune că am sume fixe. Cel mai mult mi s-a trimis undeva la până la 1000 de euro. Am primit şi bani din străinătate acum ceva vreme şi nu am avut probleme. Bine, atunci când am primit banii, a trebuit să justific cu extrasul de cont de la persoana care mi-a trimis faptul că banii sunt curaţi şi nu furaţi.

Că şi în străinătate sunt probleme simte şi Marian, care munceşte de mai mulţi ani în Anglia ca şofer. Din venitul de 2000 de lire, reuşeşte să trimită bani și acasă, însă nu cât şi-ar dori. 

Marian, angajat Anglia: Sunt plecat demult timp în străinătate. În Anglia mai exact. Folosesc Revolut foarte mult în ultimul timp, dar banii care ajung în ţară sunt din ce în ce mai puţini. Şi aici în Anglia lucrurile au început să se mai strice, se simte criza asta la nivel mondial. Cred că o să-i aduc în partea asta spre Anglia. Am văzut că şi în România sunt situaţii delicate cu facturi cu tot şi măcar să fim toți unii lângă alţii. 

Pe acelaşi subiect

Mai puţini bani de la românii din diaspora

Suma medie transferată a fost cu 11 la sută mai mică în primul semestru al anului față de primele șase luni din 2021. De la 1.900 euro cât era anul trecut, la 1.700 euro, anul acesta. 

Luiza Domnişoru, reprezentant aplicaţie finetech:  Preferă să mai economisească din veniturile obtinute, din salarii pentru a planifica vacantele, prin urmare și sumele trimise înapoi către familie sunt mai reduse fată de partea a doua a anului. 

Inclusiv datele BNR arată o reducere a sumelor transferate în primele cinci luni ale anului. Iar asta nu e o problemă doar pentru cei de aici care primeau, ci şi un semn prost pentru economie. 

Adrian Negrescu, economist: Românii care lucrează în străinătate sunt principalii investitori în economia românească. De 30 de ani se întâmplă acest lucru. Adică 3-4-5 miliarde de euro trimit anual în ţară. Acești bani ne erau esenţiali pentru consumul din România. Familiile lor din tară cumpărau bunuri, servicii şi își asigurau nivelul de trai pe baza acestor bani. Dacă acești bani dispar, inseamnă incă o lovitură pentru consum şi pentru economia românească. 

Până nu demult, Italia și Spania erau pe primele două locuri în topul banilor trimiși în România. Însă clasamentul s-a schimbat de curând. Germania și Marea Britanie au devenit principalele state de unde românii trimit cele mai mari sume. Anul trecut, în ţară au intrat 5,6 miliarde de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Câţi bani câştigă Marian ca şofer în Anglia şi de ce trimite în România tot mai puţini. "O să-i aduc în Anglia"