Antena Meniu Search
x

După vedete, și partidele încep să plece de pe Twitter. De ce a decis partidul de guvernământ din Slovenia să părăsească rețeau lui Elon Musk

Partidul de guvernământ din Slovenia, Mişcarea pentru Libertate (GS), a decis să nu mai folosească Twitter, temându-se că această reţea de socializare ar putea fi folosită de politicieni pentru a transmite ştiri false şi discursuri motivate de ură. De la preluarea platformei de către Elon Musk, mai multe vedete de la Hollywood și persoanlități din întreaga lume și-au anunțat retragere sau reorientarea către alte rețele sociale, motivând că sunt îngrijorate de modul în care discursul public evoluează.

de Redactia Observator

la 27.11.2022, 07:40

Logo-ul Twitter
După vedete, și partidele încep să părăsească Twitter. De ce a decis partidul de guvernământ din Slovenia să părăsească rețeau lui Elon Musk - Profimedia

"Dat fiind comportamentul şi anunţurile noului proprietar şi ale conducerii Twitter, ne putem aştepta ca aceasta să îşi deschidă şi mai mult porţile pentru comunicarea indecentă şi discursurile motivate de ură", a transmis sâmbătă GS într-un comunicat cu referire la recenta preluare a platformei de către miliardarul Elon Musk.

GS, partidul premierului liberal Robert Golob, a câştigat alegerile legislative din aprilie cu un program care promitea restaurarea decenţei în politică şi întărirea statului de drept subminat de fostul prim-ministru conservator Janez Jansa. Acesta este un utilizator asiduu de Twitter, cu peste 100.000 de urmăritori într-o ţară cu două milioane de locuitori, a folosit platforma pentru a răspunde criticilor şi mass-media, în timp ce Golob a spus că nu va utiliza această reţea, pentru a evita tentaţia unor reacţii precipitate.

Partidul nu are nevoie de Twitter pentru a ține legătura cu cetățenii

Mişcarea pentru Libertate, care deţine 41 din cele 90 de mandate din parlament, a precizat că pagina sa de Twitter a fost blocată timp de trei săptămâni din cauza unor probleme tehnice şi că, de-a lungul timpul, şi-a dat seama că nu are nevoie de această reţea pentru a li se adresa eficient cetăţenilor.

"În acelaşi timp, platforma a fost utilizată abuziv de membri şi de simpatizanţi ai anumitor partide politice pentru a polariza societatea, pentru a difuza ştiri false, manipula, discredita, ofensa sau chiar pentru a folosi discursuri motivate de ură", a precizat GS, adăugând că nu vrea să ia parte la acest discurs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » După vedete, și partidele încep să plece de pe Twitter. De ce a decis partidul de guvernământ din Slovenia să părăsească rețeau lui Elon Musk