Antena Meniu Search
x

Video Veniturile a peste 500.000 de români vor fi verificate de ANAF. Sunt vizaţi inclusiv cei care fac bani din criptomonede

De la 1 iulie, fiscul va bate la uşa tuturor românilor pe care îi suspectează de evaziune fiscală. Este vorba despre mai mult de jumătate de milion de persoane fizice bănuite că nu şi-au declarat averea şi nu au plătit impozit la stat. Prin urmare, cine nu şi-a completat declaraţia de venit, a furnizat informaţii false sau incomplete, se poate aştepta la verificări din partea inspectorilor.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 30.06.2022, 14:47

Vezi și

Vorbim, în primul rând, despre o serie de controale pe care inspectorii ANAF le vor face la persoanele fizice. Spunea preşedintele ANAF că din 20 de milioane de CNP-uri verificate, în cazul a peste jumătate de milion s-au constatat discrepanţe mari între veniturile declarate şi averile dobândite

Cea mai mare discrepanţă gasita a fost de 4 milioane de euro, iar cea mai mică de 400.000 de euro. Celor vizaţi li se vor verifica cheltuielile, achiziţiile de maşini, apartamente sau case. 

Pe de altă parte, ANAF a început şi verificarea veniturilor obținute de români din criptomonede. Din verificarile pentru perioada 2016 - 2021 au fost identificate venituri de peste 131 milioane de euro obţinute de 63 de cetăţeni români. Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat circa 48,67 milioane euro omişi de la declarare, parţial sau integral.

Vor fi controale si pe litoral pentru neemiterea bonului fiscal pentru sezlonguri, de exemplu, dar fiscul se uita atent si spre profesorii care fac meditatii sau spre manichiuriste. 

Pe acelaşi subiect

ANAF pune tunurile pe persoanele fizice, de la 1 iulie

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va demara din 1 iulie controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane, a anunţat vineri preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Începând cu 1 iulie, ANAF va începe controale masive pentru verificarea veniturilor persoanelor fizice ca sursă a obţinerii averilor fiecărei persoane. Este o jignire pentru oamenii cinstiţi care muncesc greu, uneori de dimineaţa până seara, să vadă că în jurul lor alţii îşi cumpără case care se învârt după soare, îşi achiziţionează maşini exorbitant de scumpe, şi ei nu au lucrat o zi în viaţa lor şi nu au plătit un impozit. Este, de asemenea, nedrept pentru agenţii economici, care majoritatea lor îşi desfăşoară business-urile corect, îşi plătesc taxele şi impozitele la timp, iar alţi patroni fac evaziune fiscală, folosesc muncă la negru, se îmbogăţesc nemeritat şi nu plătesc niciun impozit în viaţa lor. Trebuie să fim realişti şi să înţelegem că aceste mecanisme sunt dăunătoare atât bugetului de stat, dar în acelaşi timp creează şi o mare frustrare în rândul societăţii româneşti, creând chiar modele antisociale. Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe cere îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit niciun impozit, iar când verifici veniturile pe care le au constaţi că ele sunt aproape inexistente", a declarat Lucian Ovidiu Heiuş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » Veniturile a peste 500.000 de români vor fi verificate de ANAF. Sunt vizaţi inclusiv cei care fac bani din criptomonede