Antena Meniu Search
x

Barem matematică Evaluare Naţională 2021. Cum se rezolvă subiectele la matematică, conform baremului publicat de edu.ro

Baremul la matematică, probă din cadrul Evaluării Naţionale 2021, a fost publicat joi. Elevii pot afla astfel cum se rezolvă subiectele la matematică.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 24.06.2021, 15:08

  • Barem matematică Evaluare Naţională 2021, publicat pe observatornews.ro.

Elevii care au absolvit clasa a opta au susţinut joi proba la matematică, ultima din cadrul Evaluării Naționale. A fost extrasă varianta 3 la examenul de matematică.

Ministerul Educaţiei a anunţat că s-au înscris la examen 131.177 de elevi, aceştia urmând a susţine probele în 3.850 de centre. La prima probă, cea de Limba şi literatura română, s-au prezentat doar 123.563 elevi, iar peste 7.600 au absentat. Puteţi vedea aici subiectele la matematică, iar aici puteţi vedea cum se rezolvă subiectele la matematică.

Barem matematică Evaluare Naţională 2021

ENVIII Matematica 2021 Bar ... by Alexandru Badea

Subiecte matematică Evaluare Naţională 2021

En VIII Matematica 2021 Var... by Alexandru Badea

Puteţi vedea subiectele şi baremul şi în galeria foto a acestui articol.

Elevii de la Evaluarea Naţională au fost surprinşi de simplitatea subiectelor la limba română

După emoţiile de început, elevii au răsuflat uşuraţi şi spun că subiectele au fost neaşteptat de uşoare. Emoţii şi mai mari au avut însă părinţii, care i-au aşteptat la ieşirea din examen să îi felicite.

Subiectele au fost pe placul elevilor și, spun ei, mai uşoare decât se aşteptau. Anul acesta, la subiectul al doilea s-a renunţat la demonstrarea apartenenţei unui text la un gen literar. Copiilor li s-a cerut în schimb să compună un text narativ.

"A fost foarte bine. Nici nu mă așteptam să fie chiar în halul ăsta de bine", spune un alt elev. "Au fost foarte ușoare şi am crezut că o să fie mult mai greu, având în vedere că am fost atâta timp în online, dar era chiar contrariul", a precizat un altul. Şi la Timişoara, elevii au fost plăcut surprinşi de subiecte. Emoţii mai multe au avut părinţii şi bunicii, care i-au aşteptat cu sufletul la gură să iasă victorioşi din examen. "Nimic greu. Chiar a fost uşor. Pot spune că notele vor fi mari", a declarat un elev.

Incidente majore în trei şcoli la Evaluarea Naţională

La nivel naţional, cu unele excepţii, nu au fost incidente majore. Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor”, a precizat ministrul. Ministerul a sesizat deja organele de cercetare penală cu privire la această situaţie, întrucât subiectele au fost publicate înainte de ora 15.00, ora stabilită de minister. De asemenea, Sorin Cîmpeanu a precizat că zece elevi din Satu Mare au primit alte subiecte decât cele care trebuiau să fie distribuite.

Astăzi au fost distribuite, pentru un număr de zece elevi, în Satu Mare, alte subiecte decât cele care ar fi trebuit să fie distribuite”, a mai preciat Cîmpeanu. Acesta a explicat că elevii au primit subiectele de la simularea care a avut loc acum două luni. ”Cei zece elevi vor susţine din nou, mâine, examenul pe subiectele de rezervă care au fost extrase şi care sunt secrete”, a mai explicat ministrul.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2021 se afișează pe 29 iunie

Primele rezultate de la Evaluarea Națională vor fi afişate în 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen). Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise şi prin mijloace electronice. Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale de la Evaluarea Națională vor fi afişate în 4 iulie.

Calendar Evaluare Națională 2021

22 iunie 2021: Limba și literatura română – probă scrisă

24 iunie 2021: Matematica – probă scrisă

25 iunie 2021: Limba și literatura maternă – probă scrisă

Când se afișează rezultatele la Evaluarea Națională 2021:

29 iunie 2021, până la ora 14.00: Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

29 iunie 2021, ora 16.00 - ora 19.00 – 30 iunie 2021, ora 8.00 - ora 12.00: Depunerea contestațiilor

30 iunie - 4 iulie 2021: Soluționarea contestațiilor

4 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Educatie » Barem matematică Evaluare Naţională 2021. Cum se rezolvă subiectele la matematică, conform baremului publicat de edu.ro