Antena Meniu Search
x

Video "Elevii nu vor avea sprâncele pensate și nu se vor farda". Regulamentul școlar care a declanșat controverse uriașe

Fără păr şi unghii vopsite, fără sprâncene pensate pentru fete şi fără pantaloni scurţi sau păr lung pentru băieţi. Sunt regulile pe care trebuie să le respecte elevii unei şcoli din Capitală dacă nu vor să fie daţi afară de la ore sau să aibă nota scăzută la purtare. În timp ce elevii sunt revoltaţi, conducerea şcolii spune că-s doar propuneri. Ministrul Educaţiei a trimis o echipă de control.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 11.04.2022, 23:02

Vezi și

"Haine prea scurte și prea strâmte, ne scade notă la purtare, dacă avem unghii făcute, ne scade notă la purtare, dacă venim machiate, ne scade notă la purtare și dacă venim cu părul colorat, ne scade notă la purtare".

Este declaraţia unei eleve din şcoala 194 din Capitală care spune că regulamentul intern este unul cel puţin absurd. 

"Ţinuta capilară va fi îngrijită, adică părul va fi legat şi pieptănat. Uniforma este obligatorie, ciorapii vor fi albi sau de culoarea pielii. Elevele nu vor avea sprâncele pensate si nu se vor farda. Nu sunt admişi la cursuri elevii cu cercei în urechi. "

Elevă: Așa ne simțim noi bine. Asta ne reprezintă! Pentru unghii, haine mi-a scăzut un punct la purtare.

Pe acelaşi subiect

Elev: Îmi place cum îmi stă cu el (nr. cercel). Nu am voie cu accesorii, şepci, cercel.

Elev: Nu avem voie să veni în pantaloni scurți până la genunchi.

Elev: Atât timp cât înveți și dai rezultate la școală, nu înțeleg de ce profesorii s-au luat de înfățișarea sa

Sancţiunile legate de codul vestimentar, la fel de drastice ca cele legate de consumul de droguri

Mai grav e, spun elevii, că sancţiunile legate de codul vestimentar sunt la fel de drastice ca cele legate de consumul de droguri sau deţinerea de arme. Dacă elevii spun că deja s-au dat sancţiuni pe baza regulamentului demn de Evul Mediu, directoarea şcolii zice că e vorba doar de propuneri.

Lucia Minchevici, director şcoală: Dacă adoptă o ţinută necorespunzătoare. E vorba de un punct. Consumul de droguri, băuturi alcoolice. La prima recidivă, un punct.

Reporter: Deci, cea mai gravă sancţiune, care poate fi?

Lucia Minchevici, director şcoală: Nu ştiu pe de rost. Ele sunt nişte propuneri de sancţiuni.

Printre ele, şi exmatricularea, conform spuselor elevilor.

Alexia, Asociaţia Elevilor Bucureşti Ilfov: Exmatricularea nu poate să fie folosită în învățământul obligatoriu. Ce legătură are performanță unui elev cu vopsirea părului?

De cealaltă parte, directoarea acuză că se doreşte discreditarea imaginii şcolii. Inspectoratul Şcolar a deschis deja o anchetă la scoala 194.

Sorin Cîmpeanu: Daca se confirmă, este foarte grav.

Reporter: Riscă demisia doamna director?

Sorin Cîmpeanu: Discutăm aceste măsuri administrative.

Regulamentul de organizare şi functionare ar trebui să fie public pentru toate unităţile de învăţământ din România. Site-ul şcolii 194, însă, a fost închis pentru mentenanţă chiar în mijlocul scandalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » "Elevii nu vor avea sprâncele pensate și nu se vor farda". Regulamentul școlar care a declanșat controverse uriașe