Antena Meniu Search
x

Regulile pentru noul an școlar. Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte elevii, la întoarcerea în bănci

Elevii se întorc în bănci, începând de astăzi, însă trebuie să ţină cont de normele sanitare impuse de pandemie. Iată paşii pe care trebuie să-i urmeze.

de Redactia Observator

la 13.09.2021, 09:12

Vezi și

Accesul în şcoală se va face, pe cât posibil, prin folosirea tuturor intrărilor disponibile. Dezinfectarea mâinilor este obligatorie şi la intrarea în şcoală, şi la intrarea în clasă. Masca este obligatorie în interior, dar nu şi în curtea şcolii sau la orele de sport din interor, dacă exerciţiile sunt solicitante. În sălile de clase, distanţa dintre elevi trebuie să fie de cel puţin un metru.

Aerisirea claselor este foarte importantă. Aceasta va fi făcută timp de 30 de minute în fiecare zi, dar şi câte zece minute în fiecare pauză. De asemenea, fiecare şcoală trebuie să aibă un izolator, unde vor fi duşi elevii care au simptome specifice COVID. În cazul în care într-o clasă apare un caz confirmat, elevii de până în clasa a şasea rămân acasă 14 zile, timp în care vor face ore online.

De la clasa a şaptea în sus, elevii vaccinaţi pot continua cursurile în sala de clasă. Se trece automat la sistemul de predare online în localităţile cu mai mult de şase cazuri la mia de locuitori. Excepţie fac copiii din creşe şi grădiniţe. 

Norme sanitare în şcoli 

  • Dezinfectarea mâinilor la intrarea în şcoală şi în clasă 
  • Masca obligatorie în interior, nu şi în curtea şcolii 
  • Distanţă de un metru între elevi 
  • Aerisirea zilnică a sălilor de clasă 
  • 14 zile de şcoală online dacă apare un caz de COVID 
  • Elevii vaccinaţi pot continua cursurile în clasă 
  • Şcoală online la o incidenţă mai mare de 6 cazuri la 1.000 de locuitori

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Educatie » Regulile pentru noul an școlar. Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte elevii, la întoarcerea în bănci