Antena Meniu Search
x

Rezultate Bac 2019. Edu.ro a publicat notele pentru candidaţi

Rezultate Bac 2019: edu.ro a publicat notele la Bacalaureat din prima sesiune. Peste 130 de mii de candidaţi află media generală.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 08.07.2019, 10:33

Rezultate Bac 2019: edu.ro a publicat notele la examenul din prima sesiune de Bacalaureat. Peste 130 de mii de candidaţi înscrişi află media generală.

Rezultatele la Bac 2019 pentru elevii din toată ţara sunt publicate AICI

Este însă de așteptat ca, în online, notele să fie afișate chiar mai devreme în dimineața de 8 iulie. Anul trecut, de exemplu, primele rezultate erau anunțate tot până în ora 12.00 și au apărut la ora 10.00, în timp ce cele finale au fost anunțate la 10.30.

Deşi varianta Internetului e mai comodă, la liceele din Bucureşti şi din ţară s-au strâns elevi. Ei preferă să citească rezultatele de la avizierul şcolii.

Pe acelaşi subiect

Pagina din acest an de pe site-ul bacalaureat.edu.ro a fost creată pe 2 mai, cu o lună înainte de debutul probelor. Deocamdată, conţine doar metodologia calendarul examenului din acest an, în ambele sesiuni. Tot aici vor fi urcate şi rezultatele.

Tensiunea aşteptării publicării notelor este vizibilă inclusiv pe Internet. Astăzi, căutarea "rezultate Bac 2019" este aşteptată a fi în topul trendurilor de pe Google România. Anul trecut, au fost aproximativ 2 milioane de accesări.

Rezultate Bac 2019: listele nominale cu note pe edu.ro

Într-un comunicat emis de Ministerul Educaţiei se afirmă că pentru examenele din iunie s-au înscris 136.087 de candidaţi. Dintre ei, 116.316 sunt absolvenţi de clasa a XII-a din acest an, iar 19.771 provin din promoţiile anterioare.

Toţi aceşti candidaţi vor putea afla rezultatele probelor atât de pe Internet, de pe bacalaureat.edu.ro, cât şi de la avizierele liceelor unde au susţinut examenul.

Listele nominale sunt sub forma unui tabel care conţine:

- numele complet al candidatului, inclusiv cu iniţiala tatălui

- poziţia pe care o are pe judeţ

- poziţia pe care candidatul o are pe ţară

- liceul în care a susţinut examenul

- promoţia din care face parte elevul

- forma de învăţământ

- specializarea candidatului în anii de liceu

- calificativul obţinut la probele orale, cele de competenţe

- notele primite la probele scrise de la Bac 2019

- media generală, compusă din notele la probele scrise

- rezultatul final, calificativ care atestă că elevul a promovat sau a picat examenul (reuşit/respins/neprezentat/eliminat din examen)

Model de tabel cu note pentru rezultate Bac 2019

Rezultate Bac 2019 în judeţe şi Bucureşti

Listele nominale cu note sunt afişate pe fiecare judeţ. Cei mai mulţi absolvenţi de clasa a XII-a care au dat examenul din prima sesiune de Bacalaureat din acest an sunt în Bucureşti. Sunt însă mulţi tineri şi în Cluj, Timiş, Suceava, Bacău, Argeş, Constanţa, Dolj sau Prahova. Notele pe judeţe pot fi consultate şi aici:

Bucureşti

Alba

Arad

Argeş

Bacău

Bihor

Bistriţa Năsăud

Botoşani

Brăila

Braşov

Buzău

Călăraşi

Caraş Severin

Cluj

Constanţa

Covasna

Dâmboviţa

Dolj

Galaţi

Giurgiu

Gorj

Harghita

Hunedoara

Ialomiţa

Iaşi

Ilfov

Maramureş

Mehedinţi

Mureş

Neamţ

Olt

Prahova

Sălaj

Satu Mare

Sibiu

Suceava

Teleorman

Timiş

Tulcea

Vâlcea

Vaslui

Vrancea

Cum afli notele la Bacalaureat

Listele de rezultate la Bac 2019 afişate pe Internet oferă mai multe opţiuni candidatului pentru a-şi afla notele. 

Odată ce ai intrat pe bacalaureat.edu.ro la secţiunea rezultate, vei găsi harta interactivă cu judeţele ţării şi Municipiul Bucureşti.

Harta interactivă de pe pagina de Bacalaureat

Odată ce accesezi judeţul din care faci parte, vei ajunge pe o pagină care îţi oferă mai multe opţiuni:

- rezultate pe judeţ ordonate alfabetic

- rezultate pe judeţ ordonate după medie

- rezultate Bac 2019 pe unităţi de învăţământ

Pagina cu opţiuni pentru accesarea listelor cu note pe judeţ

Dacă intri pe prima opţiune, vei găsi listele nominale cu elevii din judeţul tău, ordonaţi alfabetic. Pe a doua opţiune, aceiaşi candidaţi sunt ordonaţi după media generală la Bacalaureat 2019.

Pe cea de-a treia opţiune, vei intra pe o pagină cu unităţile de învăţământ din judeţul tău. Accesează liceul tău, unde vei găsi, de asemenea, listele cu note sortate aflabetic, după numele elevilor sau după media generală.

Rezultate Bac 2019: cine promovează examenul

Pentru a trece Bacalaureatul, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. Astfel, nu sunt luate în considerare doar notele, ci inclusiv prestaţia la probele orale, care nu sunt luate în considerare la calcularea mediei finale.

Condiţiile de promovare la Bac 2019:

- candidatul a susţinut toate probele de evaluare a competenţelor

- candidatul a susţinut toate probele scrise

- elevul a obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă

- media generală a probelor scrise este cel puţin 6

Există şi o excepţie: dacă elevul a obţinut o medie de 5,99, atunci aceasta se rotunjeşte automat la 6.00 şi e considerat promovat. Candidații care îndeplinesc aceste condiții la afișarea rezultatelor de la Bac 2019 vor primi calificativul ”Reușit”.

Diplomele de Bacalaureat

Candidaţii care vor promova examenul vor primi şi un document oficial care va atesta această reuşită. Lor li se va acorda, astfel, diploma de Bacalaureat, care va fi emisă la câteva zile după ce au fost afişate rezultatele. Diploma se va dovedi extrem de importantă pentru viitorul absolventului, în special în procesul de angajare.

Candidaţii care au luat media generală 10 la Bac 2019 şi care au avut în anii de liceu medii anuale de peste 9.50 vor primi la finalul acestui examen o diplomă de merit, care certifică rezultatele deosebite.

Candidații respinși la Bac

În schimb, elevii care au dat toate probele scrise, dar nu au reușit să ia nota 5 la una dintre lucrări sau nu au media generală minim 6 vor avea calificativul ”respins”. Cei care nu au venit la una sau mai multe probe vor primi calificativul ”neprezentat” și, de asemenea, au picat examenul de Bac.

Candidații care au fost dați afară din sală pentru fraudă, tentativă de fraudă sau dintr-un alt motiv, de asemenea, nu pot promova la această sesiune. Ei vor avea calificativul ”eliminat din examen”. În plus, la sesiunile următoare de Bacalaureat, nu le vor fi recunoscute nici notele la probele promovate anterior eliminării și nici probele de evaluare a competențelor.

Cum se calculează notele şi media generală

1. Calcularea notei la examenele scrise

Lucrările de la fiecare probă scrisă sunt corectate de doi profesori evaluatori. Conform metodologiei de la Bacalaureat 2019, nota finală a acestei lucrări e calculată ca medie aritmetică cu două zecimale a celor două note acordate de aceşti evaluatori, fără rotunjire.

Pentru ca elevul să poată promova examenul, trebuie să obţină nota finală minim 5 la toate probele scrise pe care le-a susţinut:

- limba română, susţinută de toţi candidaţii pe 1 iulie

- limba maternă, susţinută pe 2 iulie doar de candidaţii care au învăţat la un liceu cu predare într-o limbă a minorităţilor naţionale

- proba obligatorie a profilului, susţinută pe 3 iulie de toţi candidaţii

- proba la alegere a profilului, care a avut loc pe 4 iulie, de toţi candidaţii

2. Calcularea mediei finale

Media generală, care reprezintă verdictul final, dacă elevul a promovat sau nu examenul de Bacalaureat, reprezintă media tuturor notelor la probele scrise şi se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire.

Calendarul afișării rezultatelor

Distanța dintre afișarea listelor cu primele note și cele finale este de 5 zile în această sesiune de Bacalaureat:

- 8 iulie: sunt anunțate primele rezultate ale examenului

- 8 iulie, orele 12.00 - 16.00: intervalul de depunere a contestațiilor

- 9 - 12 iulie: termenul de soluționare a contestațiilor

- 13 iulie: afișarea rezultatelor finale

Potrivit metodologiei, există și cazurile în care listele cu note pot fi afișate mai devreme sau mai târziu de 8 iulie, în funcție de desfășurarea procesului de corectare a lucrărilor. Și în cazul notelor finale prevăzute pentru 13 iulie, de asemenea, acestea ar putea fi anunțate mai devreme ori mai târziu, în funcție de procesul de recorectare a lucrărilor contestate.

Contestaţiile şi rezultatele finale la Bac 2019

În cazul candidaţilor care nu sunt mulţumiţi de rezultatele la Bac 2019, există varianta contestaţiei. Aceasta poate fi făcută doar în cazul uneia sau mai multor probe scrise, nu însă și în cazul probelor orale.

Conform calendarului la Bacalaureatul din acest an, contestaţiile sunt depuse tot pe 8 iulie, iar elevii au un termen de 4 ore pentru a le depune, între 12.00 - 16.00.

Reevaluarea lucrărilor se face într-o perioadă de 4 zile. Pe 13 iulie, contestatarii vor afla rezultatele finale din această sesiune.

Anul trecut, primele rezultate la Bac 2018 au fost afişate pe 4 iulie. Atunci, rata de promovare a fost de 67,7% faţă de anul 2017. La nivel naţional, s-au luat 104 medii de 10, cele mai multe în Bucureşti, adică 17. Peste 44 de mii de elevi au făcut atunci contestaţie și au primit notele după recorectare pe 9 iulie anul trecut. Atunci, după contestații, numărul mediilor de 10 la nivelul țării a crescut la 132.

A doua sesiune de Bacalaureat

Absolvenţii de clasa a XII-a care au picat prima sesiune sau nu au reuşit să intre în examenele din iunie-iulie, mai au o şansă în acest an la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat. Aceasta se desfăşoară în perioada august - septembrie.

Înscrierile au loc însă în această lună, între 15 - 19 iulie pentru majoritatea candidaţilor şi pe 26 iulie, pentru cei care au avut corigenţe pe vară.

Probele scrise au loc între 21 - 26 august, iar între 27 august - 3 septembrie se desfăşoară probele orale. Rezultatele la Bac 2019 din sesiunea a doua vor fi aflate pe 3 septembrie, iar cele finale pe 7 septembrie.

Importanţa examenului de Bac din acest an

Bacalaureatul are o importanţă nu doar pentru absolvenţii de clasa a XII-a, ci şi pentru organizatorul examenului, adică Ministerul Educaţiei. Astfel, rezultatele la Bac 2019 trebuie analizate de către inspectoratele şcolare şi comparate cu cele din anii trecuţi.

Inspectoratele vor întocmi un raport ce trebuie însoţit de un plan de acţiune. Pentru cazurile în care s-au obţinut foarte multe note proaste, acest plan include măsuri de monitorizare, control şi remediere.

Liceele care nu au performat la Bacalaureat vor intra sub monitorizare şi vor primi sprijinul inspectoratului şcolar din acel judeţ, pentru a îmbunătăţi calitatea învăţământului.

- Acest articol este în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Educatie » Rezultate Bac 2019. Edu.ro a publicat notele pentru candidaţi