Antena Meniu Search
x

Simulare Evaluare Naţională şi BAC 2023. Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul probelor

Ministerul Educaţiei a aprobat astăzi Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023. Astfel, simulările pentru elevii de clasa a VIII-a vor avea loc în zilele de 20, 21 şi 22 martie, urmând ca pe 29 martie să le fie comunicate rezultatele. Liceenii din clasa a XII-a vor începe simulările pentru probele scrise de la Bacalaureat pe 27 martie. Următoarele probe vor fi pe 28, 29 şi 30 martie, iar rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie. 

de Redactia Observator

la 25.01.2023, 15:34

Potrivit Ministerului Educaţiei, astăzi, 25 ianuarie, în cadrul Comisiei de dialog social, a fost avizat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023.

Calendar - Simularea Evaluării Naţionale:

20 martie 2023: Limba şi literatura română - probă scrisă

21 martie 2023: Matematică - probă scrisă

Pe acelaşi subiect

22 martie 2023: Limba şi literatura maternă - probă scrisă

29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Calendar - Simularea examenului de Bacalaureat:

27 martie 2023: Limba şi literatura română - probă scrisă

28 martie 2023: Proba obligatorie a profilului - probă scrisă

29 martie 2023: Proba la alegere a profilului şi a specializării - probă scrisă

30 martie 2023: Limba şi literatura maternă - probă scrisă

6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.

Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Educatie » Simulare Evaluare Naţională şi BAC 2023. Ministerul Educaţiei a aprobat calendarul probelor