Antena Meniu Search
x

Peste 80 de mii de turişti la mare. În aglomeraţie, regulile de distanţare sunt ignorate

Peste 80 de mii de români s-au mutat la mare. E cel mai aglomerat weekend din acest sezon. Iar asta se vede peste tot, de la coloanele de maşini pe drum până la terasele pline. Pentru cei mai mulţi turişti, coronavirusul e statistică. Oamenii stau lipiţi de necunoscuţi fără vreo teamă. Poliţiştii încearcă să-i ţină la distanţă cu amenzi.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.07.2020, 19:49

Vezi și
  • Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai populare staţiuni.
  • Hotelierii se aşteaptă ca vârful de sezon să fie săptămâna viitoare.

La mare nu pare că e pandemie. Terasa unuia dintre cele mai populare restaurante din Mamaia este arhiplină. Turiştii se distrează fără nicio distanţă. Tinerii stau în grupuri mari, în picioare sau la masă, deşi conform regulilor ar trebui să fie doar câte patru. De mască, nici nu poate fi vorba în căldura sufocantă.

Pe plajă, altă aglomeraţie. Peste 80.000 de români îşi petrec acest sfârşit de săptămână la mare. Şi sunt înghesuiţi în doar câteva staţiuni: Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai populare. Urmează Venus, Jupiter şi Saturn.

Ionuţ Nedea, proprietar agenţie de turism: Situaţia începe să arate din ce în ce mai normal, aşa cum arăta şi anul trecut, hotelurile încep să fie din ce în ce mai pline, iar turiştii se îndreaptă în număr mare spre litoral. De luni am depăşit cu peste 15 la sută rezervările de anul trecut.

Deşi numărul de cazuri de COVID-19 creşte de la o zi la alta, turiştii nu sunt îngrijoraţi.

„E relativ aglomerat, dar parcă lumea stă la distanţă, adică e destul spaţiu”, spune un tânăr.

Şi drumul spre mare arată ca în vremurile bune. La 6 dimineaţa, pe Autostrada Soarelui se circula în coloană.

Turiştii se înghesuie la mare şi ademeniţi de ofertele din ce în ce mai avantajoase. Sunt preţuri cu până la 20 la sută mai mici ca anul trecut.

Sebastian Puznava, manager hotel: Au ales sejururi pe o perioadă de minim 5 nopţi. În prima parte a acestui început de sezon, tendinţele au fost ca turiştii să vină pe weekend, însă acum terminându-se şi Bacalaureatul, noi am lansat un nou tip de oferte pe o perioadă mai lungă cu discounturi consistente.

Dacă trendul din acest weekend continuă, hotelierii se aşteaptă ca săptămâna viitoare să fie vârf de sezon pe litoralul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Peste 80 de mii de turişti la mare. În aglomeraţie, regulile de distanţare sunt ignorate