Antena Meniu Search
x

Update A murit bebelușul scufundat în cristelniță, la un botez din Suceava. Micuțul fusese dus din biserică direct la Terapie Intensivă

A murit bebelușul de șase săptămâni care a intrat în stop respirator, la scurt timp după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, într-o biserică din Suceava.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.02.2021, 17:21

cristelniță
Copil mort în urma unui botez, în Suceava - Shutterstock (imagine ilustrativă)
  • Se pare că preotul de la biserica din cartierul Zamca l-a scufundat pe micuț în cristelniță, deși după ultimele protocoale în vigoare nou-născuții trebuie doar udați pe cap
  • Atenție, informații ce pot avea impact emoțional

Update 10:30: Bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă, a declarat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, pentru Mediafax.

Știre inițială: Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine. S-a întâmplat la doar câteva minute după scufundarea tradițională în cristelniță, în timpul botezului. 

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maximum trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

"În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu", a declarat medicul Ionuț Bârsan.

Bebelușul din Suceava, de la botez direct la Terapie Intensivă

Copilul a fost dus la spital și internat pe secția de Terapie Intensivă, în stare gravă, imediat după botez.

"Respirație avea, dar nu era eficientă. Cordul bătea, prezența cardiacă era de 130 de bătăi pe minut", a spus medicul.

Acesta crede că micuțul a fost înecat cu apă, probabil prin imersie în cristelnița cu apă.

Echipajul SMURD care a intervenit pentru salvarea bebelușului a aflat de la părinți că cel mic s-a născut pe 16 decembrie și ar fi fost prematur.

"Vârsta mică şi prematuritatea s-ar putea să fie şi un noroc pentru el, căci copiii mici reacţionează mai bine la lipsa de oxigen. Sper să nu rămână cu sechele. Acum nu mai există un risc vital, dar sper să nu rămână cu probleme neurologice", declara medicul Ionuț Bârsan, în cursul zilei de ieri.

*Acest articol a fost realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Andreea Petrescu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » A murit bebelușul scufundat în cristelniță, la un botez din Suceava. Micuțul fusese dus din biserică direct la Terapie Intensivă