Antena Meniu Search
x

Trei profesoare din Satu Mare au trăit clipe de panică în timpul cutremurului din Turcia. Hotelul lor a rămas în picioare ca prin minune

Trei profesoare din Satu Mare au participat la un proiect Erasmus, care s-a desfășurat în Adana. Cadrele didactice au trăit clipe de panică, din cauza seismelor puternice din Turcia. Din fericire, acestea nu au pățit nimic și au ajuns, în siguranță, acasă, în România.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 07.02.2023, 13:54

Trei profesoare din Satu Mare, aflate în Turcia, au trăit clipe de panică în timpul cutremurului
Trei profesoare din Satu Mare, aflate în Turcia, au trăit clipe de panică în timpul cutremurului - ISU Satu Mare

Trei profesoare din Satu Mare au ajuns, în siguranţă, în România după ce au participat la un proiect Erasmus, în Adana. Cadrele didactice au fost martore la cutremurul devastator din Turcia. Primul seism, cu magnitudinea 7.8, a fost urmat după mai multe ore de o replică de magnitudine 7.5, fenomen care i-a uimit chiar şi pe specialişti.

Una dintre profesoare le-a povestit pompierilor români că hotelul lor a rămas, ca prin minune, în picioare. Acestea s-au temut pentru viața lor, iar bucuria a fost mare atunci când au ajuns tefere, acasă.

"Acasă, suntem acasă! În această dimineață, trei profesoare sătmărence au ajuns în siguranță acasă. Erika Czumbil, Rebekka Irime și Holzli Iulia se aflau în orașul Adana în momentul cutremurului, reprezentând țara noastră în cadrul unui proiect educațional, „Waterguards- Erasmus”. 

„- Acasă! Suntem acasă!” - au fost primele lor cuvinte după ce salvatorii sătmăreni le-au coborât din mașină. 

Pe acelaşi subiect

„- Hotelul nostru a rămas ca prin minune în picioare. Când a început totul nu credeam că ne vom mai întoarce de acolo.” - ne-a povestit prof. Iulia Holzli.

Una dintre aeronavele Forțelor Aeriene Române, care a transportat echipa de salvatori RO-USAR, le-a îmbarcat pe cele 3 profesoare la întoarcere, aterizând în siguranță aseară, pe aeroportul Otopeni.  Pompierii bucureșteni le-au dus mai departe, oprindu-se la colegii din Brașov, care le-au condus până în localitatea Nădășel, de unde profesoarele au fost preluate de către pompierii sătmăreni.

„- O comunicare impecabilă, o politețe desăvârșită, ne-am simțit realmente în mâinile unor salvatori! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat pentru a ne aduce într-un timp atât de scurt din nou acasă.” Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, mulțumește tuturor colegilor la nivel țară, care au făcut o punte de salvare pentru cele trei profesoare sătmărence", au transmis reprezentanții ISU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Trei profesoare din Satu Mare au trăit clipe de panică în timpul cutremurului din Turcia. Hotelul lor a rămas în picioare ca prin minune