Antena Meniu Search
x

S-au modificat condițiile de admitere în școlile MAI. Poliţia română, mesaj pentru viitorii agenţi: "Puneţi osul la treabă!"

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că au fost modificate condiţiile de admitere în şcolile de poliţie.  Este vorba despre proba sportivă, traseul practic - aplicativ, a cărei dificultate a fost ridicată.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 16.07.2019, 09:24

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că au fost modificate condiţiile de admitere în şcolile de poliţie
S-au modificat condițiile de admitere în școlile MAI - Facebook

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că au fost modificate condiţiile de admitere în şcolile de poliţie.  Este vorba despre proba sportivă, traseul practic - aplicativ, a cărei dificultate a fost ridicată.

Toți candidații la admiterea în şcolile de poliţie, precum și candidații recrutați în vederea ocupării prin concurs a posturilor vacante trebuie să ştie că s-a schimbat traseul practic-aplicativ.

Potrivit Sindicatului Europol, noul traseu conține o notă de dificultate ridicată față de cel precedent, fapt ce va duce la o mai mare rigurozitate privind admiterea în școlile MAI.

„Pune osul la treabă” – obstacolele nu se sar singure. Spor! - le transmite Poliţia Română viitorilor poliţişti, într-un mesaj postat pe Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Proba practică la admiterea în şcolile de poliţie, reguli şi bareme

Potrivit prevederilor Ordinului nr. 140/2016, evaluarea performanței fizice a candidaților constă în parcurgerea în întregime a traseului practic - aplicativ și a elementelor care îl compun și abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită.

În caz contrar, candidatul este penalizat cu 3 (trei) secunde/obstacol sau este eliminat din concurs și declararat "nepromovat". 

Este declarat "promovat" candidatul care îndeplinește baremul minim de 3'20". 

Pe timpul și după susținerea probei, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări sau repetări. Abandonul, accidentarea, neîndeplinirea baremului minim sau ieșirea de pe traseul marcat duce la eliminarea candidatului din concurs și declararea acestuia "nepromovat". Trecerea de la alergare la mers a candidaților nu se consideră abandon.

Traseul practic-aplicativ conține un număr de 12 obstacole.

Obstacolul nr. 1 (Săritura în lungime de pe loc)

Obstacolul nr. 2 (Trecerea prin pas sărit peste saltea)

Obstacolul nr. 3 (Două rostogoliri succesive înainte, peste cap, pe saltea)

Obstacolul nr. 4 (Deplasarea în echilibru pe banca de gimnastică, dispusă în formă L, cu transport de greutăți)

Obstacolul nr. 5 (Deplasare între șicane)

Obstacolul nr. 6 (Săritura în sprijin depărtat peste capra de gimnastică)

Obstacolul nr. 7 (Trecerea pe sub un obstacol marcat)

Obstacolul nr. 8 (Escaladarea unei lăzi de gimnastică)

Obstacolul nr. 9 (Transportul unui manechin prin târâre)

Obstacolul nr. 10 (Aruncarea mingii de handbal de pe loc la țintă)

Obstacolul nr. 11 (Detentă pe verticală)

Obstacolul nr. 12 (Navetă 12 repetări x 20 de metri cu transport de jaloane)

Detalii despre fiecare obstacol în parte, AICI

Reamintim că admiterea în şcolile de poliţie a fost amânantă, următoarea sesiune urmând să fie susţinută în luna ianuarie 2020, nu în septembrie 2019, cum de altfel așteptau mulți candidați.

Calendarul concursului de admitere în şcolile de poliţie este similar cu cel din anul precedent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » S-au modificat condițiile de admitere în școlile MAI. Poliţia română, mesaj pentru viitorii agenţi: "Puneţi osul la treabă!"