Video

Alexandru, tânărul alergător montan ucis de urs în munţii Baiului, ar fi plecat să caute coarne de cerb

De Claudiu Loghin.
Publicat: 13.04.2021, 07:52.
Actualizat: 13.04.2021, 10:51

Sfârşit cumplit pentru un alergător montan din Azuga. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, a fost atacat de o ursoaică în timp ce ieşise să facă mişcare pe munte. Zeci de oameni, însoţiţi de câini de urmă, au pornit în căutarea lui, când nu s-a mai întors acasă. I-au găsit aproape de bârlogul ursului, fără suflare.

Alexandru, tânărul alergător montan ucis de urs în munţii Baiului, ar fi plecat să caute coarne de cerb

Uşor, uşor, uşor!
Fă dreapta pe zăpadă. Uşor!

Echipajele de salvatori montani şi jandarmi, cei care l-au căutat pe bărbat zeci de ore prin munţi, coboară cu grijă trupul neînsufleţit la baza muntelui.

A fost să caute coarne de cerb şi a dat nas în nas cu ursoaica

Citește și:

Claudiu Loghin, reporter Observator: Alexandru Cornel Crivăț, de 39 de ani, a plecat, ieri, la ora 14.00, să alerge pe traseele din munţii Baiului. A făcut acest lucru din Azuga, în condiţiile în care este un alergător cu experiență și cunoaşte în amănunt traseele montane din Munții Baiului.

Ionuţ Anghel, prieten cu victima: El a fost să caute coarne de cerb şi a dat nas în nas cu ursoaica. Fix lângă bârlogul ei.

Alexandru Bârțoi - Șef Salvamont Azuga: Era un om al muntelui şi tot timpul el alerga. Făcea traseele montane, îi plăcea foarte mult să alerge pe traseele montane.

Andrei Mărgărit - Salvamont Prahova: A plecat cu tatăl lui şi... nu a mai ajuns acasă. Plus că, de undeva de la ora 2, am înţeles, n-a mai răspuns la telefon. Telefonul i s-a şi închis între timp. Şi noi am plecat în căutarea lui.

Se întâmpla sâmbătă. Pentru că, până seara, bărbatul nu a mai dat niciun semn, familia lui a dat alarma. Peste 40 de persoane au plecat în căutarea bărbatului dispărut.

Alexandru a fost găsit după mai bine de 11 ore de căutări

A fost găsit aseară, în jurul ori 19.00, după mai bine de 11 ore de căutări. Se afla într-o vale, în apropierea unui bârlog de urs.

Andrei Dumitrache, comandantul Detaşamentului de Jandarmi Sinaia: A fost o acţiune dificilă, multă zăpadă, terenul destul de accidentat.

Andrei Mărgărit - Salvamont Prahova: Am găsit nişte urme care duc către un bărlog de urs. Erau urmele făcute de către o singură persoană. Adică, erau de om care fugea. Paşii foarte mari, urmele de urs erau în spatele lui. Şi, la capătul urmelor, din păcate, am găsit persoana decedată, fără nicio şansă de scăpare, din păcate.

Ionuţ Anghel, prieten cu victima: E greu. Am fost prieten foarte bun cu el şi na...

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost dus la IML pentru necropsie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.