Antena Meniu Search
x

Blonda de la Tătărăni, învățătoare și contrabandistă, săltată din pat de mascaţi (Video)

Alina Mădălina Idriceanu, o tânără în vârstă de 29 de ani, care a fost învățătoare suplinitoare la o școală din județul Vaslui, a fost ridicată din pat de mascaţi, la solicitarea autorităților din Italia.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.12.2019, 14:25

Alina Idriceanu
Blonda de la Tătărăni, învățătoare și contrabandistă, săltată din pat de mascaţi - Facebook

Alina Mădălina Idriceanu, o tânără în vârstă de 29 de ani, care a fost învățătoare suplinitoare la o școală din județul Vaslui, a fost ridicată din pat de mascaţi, la solicitarea autorităților din Italia.

Tânăra a fost ridicată de mascați de acasă, după ce la Curtea de Apei Iași a sosit un mandat european de arestare pe numele vasluiencei, care, în 2017, era acuzată că vinde fete în Italia pentru prostituţie şi că este capul unei reţele de contrabandă de ţigări.

Cererea a ajuns pe mesele procurorilor ieșeni, care au dispus inițial reținerea acesteia.

"Persoana în cauză, care locuiește în județul Vaslui, a fost preluată de polițiști și adusă la sediul Parchetului. Ulterior, procurorii au decis reținerea ei pentru 24 de ore.

De asemenea, a fost propusă arestarea provizorie a acesteia, în baza mandatului european emis de autoritățile judiciare italiene. Potrivit acestora, femeia a fost condamnată la o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunilor de proxenetism și pornografie infantilă", a declarat pentru BZI procurorul Iulian Ispir, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

În schimb, instanța a dispus măsura controlului judiciar în cazul acesteia. 

Judecătorii au luat în considerare mai multe elemente, printre care faptul că femeia are doi copii minori, dar și faptul că ea este deja cercetată de autoritățile din România, pentru contrabandă cu țigări.

Învăţătoarea din Vaslui, acuzată de proxenetism

Tânăra din Tătărăni a fost condamnată după ce, în cursul anului 2017, a fost acuzată că ar fi facilitat transportul unei minore, din România, în Italia. Mai mult, spun anchetatorii, odată ajunsă în Italia, tânăra ar fi dus-o pe minoră să lucreze într-un club de noapte.

Presa din Italia a relatat pe larg despre o rețea de prostituate care ar fi fost plasate unor proxeneți italieni. Cazul a ajuns în atenția carabinierilor după ce minora de 17 ani, din România, a fost salvată în ultima clipă de la sinucidere, fiind găsită în apropierea unei gări, unde se pregătea să se arunce în fața unui tren. Fata le-a relatat carabinierilor că a fost adusă în Italia de Idriceanu, care i-ar fi promis că îi va găsi un loc de muncă.

Odată ajunsă în localitatea italiană Poggio, tânăra a fost plasată într-un club de noapte, unde era obligată să se prostitueze pe sume cuprinse între 50 și 100 de euro de client.

Minora le-a mai povestit autorităților italiene că viața ei și a celorlalte tinere din club se transformase într-un iad după ce a fost vândută celor doi italieni care se ocupau de clubul de noapte. În urma descinderii carabinierilor și a procurorilor din Bologna, clubul de noapte a fost închis, iar cei doi italieni au fost arestați, în timp ce Idriceanu a dispărut în România.

Reţinută pentru contrabandă cu ţigări

În urmă cu aproximativ trei ani, femeia a intrat în atenția autorităților, după ce ar fi fost prinsă cu mașina burdușită cu țigări la Vama Albița. Ulterior, ea a fost trimisă în judecată, iar magistrații au dispus condamnarea ei, la prima instanță, pentru contrabandă.

Astfel, Judecătoria Huși a condamnat-o la trei ani de închisoare, dar cu suspendare.

La începutul acestui an, sentința a fost contestată. Următorul termen al apelului a fost stabilit de judecătorii Curții de Apel Iași pentru data de 6 ianuarie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Blonda de la Tătărăni, învățătoare și contrabandistă, săltată din pat de mascaţi (Video)