Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. "Tot amâna nunta pentru că voia să-şi facă o căsuţă. O iubea foarte mult". Andrei şi Gianina au murit în drum spre casă. Veniseră în România în concediu

Sfârşit tragic pentru doi tineri ce se întorceau de la muncă din străinătate, în vacanţă acasă. Şoferul ar fi tras de el până la epuizare, iar la un moment dat ar fi adormit la volan. Maşina a ajuns pe sensul opus şi a lovit în plin un camion. Cei doi au murit pe loc. 

de Angela Bertea

la 06.06.2023, 20:24

Vezi și

Accidentul violent s-a petrecut puţin după ora 06.00. În maşina distrusă se aflau Andrei şi Gianina. Ambii lucrau într-un abator din Danemarca şi se întoceau acasă în concediu. Trimiteau din economii în ţară, la familii. Strângeau bani şi tot amânau momentul de a face nuntă. Se îndreptau spre Botoşani şi mai aveau aveau doar 90 de kilometri până la casa fetei.

Au murit în drum spre casă

Constantin Pavăl, prietenul lui Andrei: Chiar râdeam între noi, glumeam şi îl întrebam când vrea să facă nunta şi tot amâna un an pentru că voia să-şi facă o căsuţă, să se mute la Botoşani de acolo de unde era viitoare lui logodnică. O iubea foarte mult, părinţii fetei erau nişte oameni respectoşi cu el, era învăţat acolo. Andrei era un om care ştia să se lipească, ştia să intre la sufletul fiecăruia prin felul lui de a fii. Tăcut, dar plăpând. 

După mai bine de 2.000 de kilometri parcurşi şi peste 20 de ore de stat la volan, oboseala şi-a spus cuvântul. Pe drumul ce leagă Gura Humorului de Suceava, la intrarea în localitatea Ilişeşti, Andrei a ratat o curbă, a ajuns pe sensul opus de mers unde a lovit o altă maşină, iar apoi s-a înfipt într-un camion. 

Pe acelaşi subiect

Florin Blănaru, şofer implicat în accident-reporter: Eram pe banda mea şi am văzut cum, dintr-odată, a intrat pe banda mea, jumătate de metru. 

- Avea viteză mare?

- Avea, avea. Cam 120-140 estimat aşa. 

Andrei, şoferul camionului-reporter: Probabil a adormit la volan.

Şi v-a ieşit în faţă? 

S-a agăţat de Audi şi după de mine, a venit în faţă. 

Impactul a fost atât de violent încât cei doi au fost prinşi ca într-o menghină între fiarele maşinii. Medicii nu i au mai putut salva

Alin Găleată - purtător de cuvânt ISU Suceava: O intervenţie dificilă din cauza maşinii care era practic aplatizată după impactul cu acel camion. În interior se aflau două persoane încarcerate, am lucrat destul de greu pentru extragerea acestora. 

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: În urma evenimentului rutier a rezultat decesul şoferului în vârstă de 25 de ani, dar şi a pasagerei dreapta faţă din maşina acestuia, o tânără în vârstă de 24 de ani. 

Andrei era stâlpul familiei sale şi era singurul sprijin pe care-l avea mama lui. 

Pavel Constantin, prietenul lui Andrei: Ultima oară am vorbit cu el la telefon pentru a-l ajuta astăzi să-şi facă buletinul. Din păcate, trebuia să ne întâlnim în Suceava, azi dimineaţă am aflat cumplitul accident. 

Vecin: Era muncitor, harnic, el a ajutat familia, el i-a ajutat pe părinţi. Muncea în străinătate, el a ajutat tot timpul, el aducea bani aici. 

Bărbat: Accidente se întâmplă, pe drumul acesta sunt în permanenţă accidente. Ferească Dumnezeu! 

România rămâne în vârful clasamentului privind numărul accidentelor mortale din Uniunea Europeană. Doar anul trecut au murit peste 1.600 de oameni, o medie de cinci pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. "Tot amâna nunta pentru că voia să-şi facă o căsuţă. O iubea foarte mult". Andrei şi Gianina au murit în drum spre casă. Veniseră în România în concediu