Antena Meniu Search
x

Arme găsite asupra unor protestatari din Galați. Un jandarm a plătit taxiul pentru un băiat de 13 ani, prins cu un briceag

Mai multe arme albe au fost descoperite asupra unor protestatari la Galati, potrivit Jandarmeriei care susţine că a găsit pe traseul manifestației ascunse şi bucăți de bordură spartă, cărămizi, pietre, bucăți de gresie, răngi de fier, țevi.

de Redactia Observator

la 31.03.2021, 13:47

Vezi și

Patru gălățeni au venit „dotați” pentru protest. Aveau asupra lor un briceag, un cuter şi două boxuri, susţin jandarmii.

La protestul ce s-a desfășurat în municipiul Galați, jandarmii au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale pentru circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție epidemiologică. Dintre acestea, o sancțiune a fost avertisment scris, pentru nesupravegherea minorului. Valoarea totală a amenzilor aplicate s-a ridicat la suma de 20.700 lei.

Totodată, forțele jandarmeriei au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea a 4 infracțiunii de port ilegal de obiecte periculoase, fiind depistați 4 autori. Aceștia participau la manifestația publică având asupra lor boxuri, briceag și cuter.

Patrulele de jandarmerie au identificat și un tânăr care participa la protest purtând, pe sub îmbrăcăminte, mijloace individuale de protecție pentru picioare, mâini și bust, iar în rucsac avea o mască contra gazelor. Comportamentul tânărului a fost monitorizat permanent.

Pe acelaşi subiect

La protestul ce s-a desfășurat în municipiul Tecuci, jandarmii au aplicat 23 de contravenții pentru circulația persoanelor, pietonală sau cu vehicule în intervalele orare în care aceasta a fost interzisă sau restrânsă, nerespectarea de către persoanele fizice a măsurilor individuale de protecție epidemiologică, cuantumul total al amenzilor fiind de 11.500 lei. O sancțiune a fost aplicată pentru tulburarea ordinii publice, iar valoarea acesteia a fost de 500 lei.

Patrulele de jandarmerie au întocmit actele de sesizare pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de port ilegal de obiecte periculoase, în acest sens fiind identificați 2 autori care participau la protest având asupra lor un baston telescopic și un spray cu substanță iritant-lacrimogenă. Printre persoanele sancționate se regăsesc și minori.

Facem precizarea că înaintea începerii protestelor, au fost controlate zonele de manifestație cât și traseele pe care aceștia intenționau să se deplaseze, atât în municipiul Galați cât și în municipiul Tecuci. Jandarmii au găsit bucăți de bordură spartă, cărămizi, pietre, bucăți de gresie, răngi de fier, țevi, ascunse în tronsoanele blocurilor din Țiglina 1, Țiglina 2, Micro 18 și Micro 19, în coșurile stradale de gunoi, la piciorul băncilor, în spatele Monumentului Eroilor Revoluție din Galați.

Pentru a preîntâmpina incidentele, echipaje ale jandarmeriei, poliției naționale, poliției locale și ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale au patrulat permanent prin zonele care puteau pune probleme bunei desfășurări a manifestației publice, astfel încât nu au fost înregistrate incidente.

Conducerea misiunii de asigurare a ordinii publice a revenit Jandarmeriei Galați, în dispozitiv regăsindu-se și efective ale poliției și poliției locale Galați și Tecuci, cât și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Situația este în permanentă actualizare și vor fi aplicate alte sancțiuni după identificarea participanților.” a anunțat Jandarmeria din Galați.

Anchetă la Jandarmeria din Brăila şi sesizări la Parchetul Militar după ce un tânăr protestatar acuză că ar fi fost bătut de forţele de ordine. Jandarmeria neagă incidentul.

Un jandarm a plătit taxiul pentru un băiat de 13 ani și bunica lui, deși asupra copilului găsise un briceag

Episodul a fost relatat pe Facebook de Jandarmeria din Galați: ”Printre protestatarii de ieri s-a aflat și un tânăr de numai 13 ani. O să îi spunem Alin, pentru a nu îi face cunoscută identitatea.

Alin a venit la protest însoțit de niște prieteni, așa cum le spune el. Noi o să le spunem cunoștințe. Termenul de prieten presupune mult mai mult. Pe la ora 19:00, Alin a ajuns pe Platoul din fața Prefecturii Galați, locul de întâlnire al manifestanților. Aici a început să strige, să scandeze și să se manifeste. Jandarmii l-au văzut că este mult prea tânăr și au mers să vorbească cu el. Atunci, Alin a băgat mâna în buzunarul drept și nu a vrut să o mai scoată, atunci când i s-a cerut. Ceva era suspect. Când i-au pipăit hainele, jandarmii au observat că, de fapt, el ascundea un briceag cu lama de 10 cm.

A fost scos din mulțime și dus la mașina jandarmeriei. Am zis să îi sunăm părinții, numai că Alin nu avea mamă, iar tatăl îl părăsise. Un timp nu a vrut să ne spună unde stă și cine are grijă de el, pentru că era destul de bine îmbrăcat. După câteva minute s-a decis să vorbească. Locuia cu bunicii.

Am sunat bunica, iar când a aflat isprava nepotului, femeia nu a mai putut să își stăpânească lacrimile. I-am spus să se calmeze, că nu se va întâmpla nimic, doar că o așteptam să vină să ia băiatul.

Într-o fugă a ajuns bunica la Prefectură, acolo unde o aștepta nepotul și jandarmii. Cu lacrimi în ochi ne-a spus că este un copil bun, doar că stă într-un anturaj nefericit. Aici i-am dat perfectă dreptate. Ne-a emoționat însă atunci când bunica și-a dat jos căciula de pe cap. Nu mai avea păr. Am stat să ne gândim 5 secunde și am realizat că femeia are cancer. Atunci ne-a spus că astăzi venise de la chimioterapie. Parcă s-a prăvălit cerul pe noi. Ne-am uitat unii la alții și am tăcut, ascultând vorbele printre suspine ale bunicii.

Alin nu mai spunea nimic, doar se scuza. Bunicii i-am dat o sticlă de apă și i-am spus să se liniștească că nu se va întâmpla nimic cu băiatul.

La plecare, i-am spus lui Alin că singura lui șansă de a răzbate în viață este doar școala și nimic altceva. I-am mai promis că ne vom interesa de situația lui școlară, pentru că este păcat ca un copil atât de tânăr și cu un viitor în față să apuce pe căi greșite.

Am condus-o pe bunică și nepot pentru a pleca spre casă, însă ne-a spus că nu are bani să ajungă. Colegul nostru, locotenentul Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați, i-a chemat un taxi și i-a plătit drumul până acasă, dar nu înainte de a-i promite bunicii că va merge să se intereseze de situația școlară a băiatului, pentru a-l duce pe drumul cel bun. Ne-a spus că nu a făcut un gest deosebit, a fost ceva normal, firesc, izvorât din suflet, pentru că are copii și își dorește ca fiecare copil să răzbată în viață.

Aceasta a fost o poveste de la protestul de aseară, 30 martie, din Galați. Ca Alin sunt și alți copii, însă trebuie să le fim alături și să nu îi lăsăm să pice în păcat. Îl felicităm și pe colegul nostru pentru gest și chiar vrem să îl ajutăm pe acest copil să reușească în viață. Bunica și bunicul său nu îi vor fi o veșnicie alături.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Arme găsite asupra unor protestatari din Galați. Un jandarm a plătit taxiul pentru un băiat de 13 ani, prins cu un briceag