Antena Meniu Search
x

Video Asfaltare pe ploaie și ger la Focșani. Primarul amenință cu rezilierea contractului, dar orașul ar putea pierde finanțarea din banii europeni

Ne chinuim să obținem fonduri europene și când le primim, ne batem joc de ele. Se întâmplă la Focșani, acolo unde o firmă de construcții turna asfalt pe ploaie, la temperaturi puțin peste 0 grade. Pățania a ajuns la urechile primarului, care acum ia în calcul rezilierea contractului. Situație în care riscă să piardă fondurile. La final, tot locuitorii sunt cei care suferă. 

de Redactia Observator

la 10.12.2022, 10:11

Vezi și

Locuitorii de pe strada Bicaz din Focşani s-au obişnuit deja cu buldozerele şi muncitorii care sapă printre băltoace lângă casele lor. Strada e un şantier de luni bune. Hărnicia i-a apucat pe muncitori la 0 grade Celsius şi pe ploaie. 

"A fost frig, ploua şi se turna asfalt. Să nu mai zic de stradă că este de doi ani aşa. Și acum, recent, de o lună de când s-a bătotorit, înainte nu puteai să intri cu maşina aici."

"Era frig, dar... A şi plouat? Şi a turnat aşa? Ce să zicem, nu mai zicem nimic." 

Imaginile cu asfaltarea pe ploaie au ajuns şi la primar

Pe acelaşi subiect

Alexandra Tătaru, viceprimar Focșani: "Primarul a constantat de pe Facebook, de la noi, de la consilierii locali, că se asfalteaz şi acest lucru este permis, chiar dacă constructorii au zis că există şi bitium care rezistă la temepraturi scăzute. Primarul a constatat şi a dispus încetarea lucrărilor."

Cei trei muncitori pe care i-am găsit pe șantier par sa nu știe asta. Lucrările erau în toi. Dau asigurări că asfaltul este bun, are grosimea necesară. 

"Asta e ok ăsta, am dat mai mult decât trebuie!", explică muncitorii.

În ce condiiții trebuie turnat asfaltul?

Dar nu doar stratul de asflat contează, ci şi terenul pe care se pune. 

Răzvan Bumbărescu, inginer constructor: "Trebuie luate măsuri de lucru pe timp friguros. Se poate aditiva asfaltul. Cea mai importantă verificare care trebuie făcută este temperatura asfaltului la aşternere, care are o valoare foarte clară în jur de 140 de grade. Şi să nu fie turnat în băltoacă."

După o ședință între primărie și reprezentanții firmelor de construcții se ia în calcul rezilierea contractului. Doar că asta ar veni la pachet cu multe dezavantaje. 

Alexandra Tătaru, viceprimar Focșani: "S-a stabilit că dacă nu finalizează până la 31 ianuarie 2023 aceste lucrări se va rezilia contractul şi nu se va mai prelungi. Riscăm dacă se reziliază contractul să reluăm procedurile de licitaţie şi chiar să pierdem finanţarea." 

În Focşani sunt lucrări de modernizare pe mai multe străzi. Sunt două proiecte în paralel cu o valoare de aproape 20 de milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Asfaltare pe ploaie și ger la Focșani. Primarul amenință cu rezilierea contractului, dar orașul ar putea pierde finanțarea din banii europeni