Antena Meniu Search
x

Galerie foto Bărbat prins de polițiști când împărțea pe stradă, la Focșani, o revistă cu informații false despre vaccin

Un bărbat de 35 de ani din Argeș s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști în timp ce distribuia reviste și broșuri intitulate ”Adevărul despre noul vaccin ARN COVID-19” pe o stradă din municipiul Focșani.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.02.2021, 18:35

  • Revista conținea informații sintetizate din cărți sau de pe anumite pagini de internet. 
  • Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani - Biroul Investigații Criminale s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 din Codul Penal, de către un bărbat, din județul Argeș, anunță IPJ Vrancea.

Astfel, în jurul orei 12.00, polițiștii de ordine publică au identificat pe o stradă din municipiul Focșani un bărbat de 35 de ani, din municipiul Pitești, în timp ce distribuia reviste/broșuri intitulate "Adevărul despre noul vaccin ARN Covid19", atât cetățenilor în trecere, cât și comercianților din zonă.

Revista se numește ”Adevărul despre noul vaccin ARN Covid19”

Bărbatul a relatat polițiștilor că ar fi distribuit circa 30-40 de reviste până la momentul în care a fost legitimat precum și faptul că nu are studii medicale, revista conținând informații sintetizate de acesta din cărți sau de pe anumite pagini de internet. 

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit.

661.062 de persoane au fost imunizate anti-Covid în România

În România, 661.062 de persoane au fost vaccinate împotriva coronavirusului până la data de 8 februarie.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, pe data de 8 februarie, numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) a fost de 30.598, la un număr de 30.598 de persoane, din care: 457 de persoane vaccinate cu 1 doză; 30.141 de persoane vaccinate cu 2 doze.

În ceea ce priveşte numărul de doze administrate împotriva COVID-19 cu vaccinul Moderna (în ultimele 24 de ore), 4.428 de oameni au primit prima doză.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Adrian Obreja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Bărbat prins de polițiști când împărțea pe stradă, la Focșani, o revistă cu informații false despre vaccin