Antena Meniu Search
x

Video Bătrânul din Piteşti care a murit, imobilizat cu genunchiul pe gât de poliţişti, fost inginer, "un om de nota zece", spun vecinii

Toţi poliţiştii implicaţi în incidentul de la Piteşti, în urma căruia un bătrân a murit, au fost audiaţi de procurori. Investigatorii vor să verifice întreaga intervenţie, nu doar momentul în care omul a fost pus la pământ. Deocamdată însă toţi agenţii vor veni în continuare la serviciu.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 19:40

Vezi și

Localnicii condamnă violenţa oamenilor legii

"Alţii spun că a fost în stare de ebrietate"

"Da, exact. Şi el a cumpărat o cafea şi o apă. Avea probleme de vorbire şi chestii"

La 24 de ore de la interveţia brutală a poliţiştilor în urma căreia un bătrân a murit oamenii încă nu îşi revin din şoc. Mulţi îl cunoşteau pe bărbat. Chiar dacă uneori mai bea, ieri nu ar fi consumat alcool,iar medicamentele despre care poliţiştii au spus că ar fi fost ale sale, le-ar fi cumpărat pentru soţia sa bolnavă, susţin martorii

"Era un om de nota zece" "Aţi văzut imaginile?" "Le-am văzut şi-mi pare rău. La un om de 63 de ani, să pui mâna cinci poliţişti, mi se pare ceva..." Imaginile în care un poliţist pune genunchiul pe gâtul bărbatului căzut la pământ i-au îngrozit pe oameni. "Nu e omeneşte! Nu e omeneşte!" "Ce au ajuns, să-ţi dea în cap pe stradă? Nu înţeleg! Nu înţeleg! Ei sunt făcuţi să aplaneze, poliţistul. Au ajuns călăi?"

Şi în timp ce localnicili condamnă violenţa poliţiştilor, reprezentanţii IPJ  cred că intervenţia a fost justificată. Florin Popa, Poliţia Argeş: "Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimul de forţă necesară"

La câteva ore de la incident, procurorii din argeş i-au audiat pe toţi poliţiştii care fost în autogara, un jadarmn, dar şi un paznic. Anchetatorii încearcă să afle cum a decurs toată misiunea şi dacă au fost nereguli doar în momentul în care acel bărbat a fost imobilizat.  Cei cinci poliţişti sunt în continuare la post. Se asigură în continuare că legea şi ordinea sunt respectate în oraş. 

Purtător de cuvânt IPJ Arges: "În situaţia în care calitatea lor procesuală, în urma cercetărilor, se va schimba, doar în această situaţie ei vor fi puşi la dispoziţie. Adică, posibil să lucreze în altă parte cu mai puţine drepturi şi aşa mai departe"

Lucian Bode, ministrul de Interne: "Sunt convins că se va face urgent lumină în acest caz"

Bătrânul care a murit era fost inginer la combinatul petrochimic din oraş. Vecinii îl cunoșteau ca om calm și împaciuitor. Era casatorit și avea un copil, care trăieşte în Spania.

"Mai devreme a plecat doama de acasă, a venit cineva şi a luat-o. A fost şi de la poliţie, domnul Inspector, dar tot aşa, nu i-a deschis"

Cauza morţii şi rezultatele toxicologice vor fi stabilite după necropsie. Dacă agenţii vor fi vinovaţi, ar putea să stea după gratii cel puţin 10 ani pentru ucidere din culpă. Purtarea abuzivă ar putea să majoreze pedeapsa. În România până acum niciun agent nu a fost pus sub acuzare pentru acest gen de fapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Bătrânul din Piteşti care a murit, imobilizat cu genunchiul pe gât de poliţişti, fost inginer, "un om de nota zece", spun vecinii