Antena Meniu Search
x

Foto Bogdan Stanoevici a murit. Fostul ministru și candidat la prezidențiale avea 62 de ani

Bogdan Stanoevici a murit la 62 de ani. Acesta fusese ministrul Românilor de Pretutindeni în Guvernul Ponta, manager al Circului Globus și candidat la alegerile prezidențiale din 2019.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.01.2021, 14:59

Vezi și
  • Starea de sănătate a lui Bogdan Stanoevici s-a agravat în ultimele zile.

Între 5 martie și 17 decembrie 2014, Bogdan Stanoevici a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta. Acesta a căpătat notorietate între cele două tururi de scrutin, când și-a exprimat părerea în legătură cu românii din afara granițelor care nu au putut vota și au protestat, lucru care a condus la cererea demisiei de către manifestanții din țară și din afară. ‪

Bogdan Stanoevici a mai fost secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.‪

Bogdan Stanoevici, fişa biografică

A absolvit Institutul de artă teatrală şi cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A jucat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, alături de nume sonore ale scenei româneşti. În primul an de facultate a debutat în film, sub îndrumarea şi atenţia profesorului său, Amza Pelea.

În perioada 1977-1979, a fost prezent în multe producţii cinematografice, de teatru şi de televiziune. A interpretat roluri în 13 lungmetraje, peste 15 filme de televiziune şi în zece spectacole de teatru.

În anul 1989 s-a stabilit în Franţa unde a continuat activitatea în actorie. A revenit în România în anul 2011, cu ocazia premierei filmului „Misiunea directorului de resurse umane”, o producţie israelo-franco-română, în care a interpretat un rol dramatic. Cu această ocazie, îşi anunţă intenţia de a se stabili din nou în România şi de a reveni în viaţa teatrului românesc.

Bogdan Stanoevici a fost numit ministru delegat pentru românii de pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, în martie 2014. A fost şi candidat la alegerile prezidenţiale.

În luna noiembrie a anului trecut, el declara că este împotriva purtării măştii sanitare pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2. La începutul lunii decembrie, el a fost diagnosticat cu Covid-19 şi starea i s-a agravat, fiind intubat. Pe 24 decembrie, Stanoevici a fost preluat de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucureşti, unde a dezvoltat o infecţie nosocomială, şi a fost internat la Institutul Inimii, unde a fost trecut pe oxigenare extracorporală, intervenţie realizată prin procedura ECMO, cu scopul de a-i pune plămânii în repaos total pentru o perioadă de până la 15 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Bogdan Stanoevici a murit. Fostul ministru și candidat la prezidențiale avea 62 de ani