Antena Meniu Search
x

Bucureștiul a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, condiția pentru a intra în scenariul roșu - INSP

Bucureștiul a depășit 3,11 cazuri de coronavirus la mia de locuitori și îndeplinește, astfel, condiția pentru a intra în scenariu roșu.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.10.2020, 13:57

Angajati ai primariei sectorului 6 atomizeaza dezinfectant pe trotuar si in spatiile adiacente Bulevardului Iuliu Maniu din Bucuresti, in timpul unei campanii de dezinfectare pentru a stopa raspandirea COVID-19, marti, 31 martie 2020
Angajati ai primariei sectorului 6 atomizeaza dezinfectant pe trotuar si in spatiile adiacente Bulevardului Iuliu Maniu din Bucuresti, in timpul unei campanii de dezinfectare pentru a stopa raspandirea COVID-19, marti, 31 martie 2020 - Hepta / Andreea Alexandru
  • In săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Bacău, Timiș si Cluj
  • 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad si Olt

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat marți că incidența cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a depășit 3,11 la mia de locuitori în Capitală.

Update, 13:55. INSP a revenit ulterior asupra datelor publicate și a anunțat că Bucureștiul are o incidență de 3,11 la mia de locuitori în cazul rezidenților, pentru cei care au domiciliul în București incidența fiind de 2,65.

Conform Grupului de comunicare strategică, București are un indice de 2,69 (*indicele este raportat la populația de 2.151.665 de locuitori).

La această oră are loc o ședință a Comitetului Municipal, iar la ora 17:00 a celui Național, unde s-ar putea anunța intrarea în scenariul roșu, ceea ce ar atrage după sine trecerea tuturor unităților de învățământ în scenariul roșu.

  • In săptămâna 5 - 11 octombrie, 35.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Iași, Bacău, Timiș si Cluj.
  • 27.6% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Prahova, Alba, Arad si Olt.
  • In 31 județe si Municipiul București se înregistrează o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori.
  • 1 din 29 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
  • 81.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 60.1% din decese au fost la bărbați.
  • 95.4% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.

Şcolile, închise în scenariul roşu - învăţământul se mută în online

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că școlile din București se vor închide, iar cursurile vor trece în online, dacă în Capitală se va ajunge o incidență de 3 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Premierul a subliniat că nu exclude carantinarea anumitor zone pentru a opri răspândirea coronavirusului.

”Este reglementat în hotărârea de Guvern. Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea - aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate - se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a spus Ludovic Orban.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, declara săptămâna trecută că dacă rata de incidenţă va ajunge la 3 cazuri la mia de locuitori se vor lua „măsuri extreme”. Săptămâna trecută, barurile, cluburile, discotecile, restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele, sălile de spectacole şi saloanele au fost închise. De asemenea, masca de protecţie a devenit obligatorie la o distanţă de 50 de metri de şcoliile din Capitală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bucureștiul a depășit 3 cazuri la mia de locuitori, condiția pentru a intra în scenariul roșu - INSP