Antena Meniu Search
x

Video Cadavrele mai multor animale, lăsate la marginea unui sat din Olt. "Asta reprezintă inconştienţa oamenilor"

Se ia o mână de oameni inconștienți și se adaugă dezinteresul total al autorităților. Obţinem rețeta unui dezastru. Într-o comună din Olt, porcii au început sa moară pe capete. Direcția Sanitar Veterinară nu se grăbește să afle cauza, iar oamenii aruncă leșurile la marginea satului. Între timp, în județ au fost confirmate două noi focare de pesta porcină într-o săptămână.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 08.08.2021, 19:38

Vezi și

Un sătean confirmă o sesizare venită pe Fii Observator. Revoltați de inconștiența celor care nu se gândesc la consecințe, localnicii ne-au trimis fotografii cu cadavrele care se descompun la marginea satului. 

Dacă v-ați întrebat cum scapă de sub control bolile care ucid animalele, găsiți aici un răspuns. Când le-au murit vietățile de prin bătătură, în loc să alerteze autoritățile competente, oamenii le-au aruncat pe câmp, alături de alte gunoaie. 

Inconştienţa localnicilor duce la focare dăunătoare animalelor

Cadavrele au fost găsite și de cei de la primărie. Încă de acum o lună, edilul a anunțat direcția sanitar veterinară că în comuna pe care o păstorește, o boală decimeaza populația de porci. DSV-ul a venit, a constatat și dus a fost. Din cadavrele din câmp, nu ar fi putut recolta probe, pentru că erau în stare avansată de putrefacție, spune primarul. 

Pe acelaşi subiect

"Să îndepărteze crotaliile a fost un gest voit pentru a nu putea identifica provenienţa lor, dar asta reprezintă inconştienţa oamenilor, pentru că mai mult rău au făcut localităţii. În luna care a trecut, porcii au continuat să moară. De frică să nu le fie luate animalele, sătenii au făcut ignatul mai devreme", a spus primarul localităţii.

În județ sunt active trei focare de pestă porcină. Două dintre ele au fost declarate în ultima săptămână, iar mai multe localități sunt în monitorizare. Nu și Coteana. Am întrebat Direcția Sanitar Veterinară din Olt de ce nu vine şi aici, dar a rămas că lămuririle vor fi date mai târziu.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Fii Observator » Cadavrele mai multor animale, lăsate la marginea unui sat din Olt. "Asta reprezintă inconştienţa oamenilor"