Foto

Cele două surori care au dispărut în Dunăre au fost găsite moarte. Mama lor a aflat de tragedie, după ce iniţial rudele i-au spus că le lovise o maşină

De Daniel Murărescu.
Publicat: 24.06.2021, 13:45.
Actualizat: 24.06.2021, 14:00

Cel mai negru scenariu a devenit realitate în cazul celor două surori dispărute în Dunăre, pe raza localității Isaccea. Joi dimineață, una dintre copile a fost găsită moartă, iar după câteva ore echipajele de salvatorii au descoperit-o și pe sora ei, tot fără suflare.

fetițe înecate în Dunăre, la Isaccea

Tragedie la Isaccea. Salvatorii au sperat că le vor găsi pe cele două copile în viață, însă șansele s-au diminuat de la o oră la alta

ISU Tulcea

"În jurul orei 13:00, a fost găsit trupul neînsufleţit al celeilalte minore, dispărute luni după-amiază, în zona portului Isaccea. Acesta a fost găsit în aceeași zonă ca al surorii ei, fiind recuperat si adus la mal", a transmis ISU Tulcea.

Cele două fete mai au un frate şi trei surori. Mama lor e plecată la muncă în Anglia, iar rudele nu au găsit inițial curaj să-i spună la telefon despre tragedie. "Nu ştie. I-am spus că e la ortoped, că le-a lovit o maşină", spunea mătuşa fetelor. Între timp, femeia a aflat despre nenorocire.

Cele două surori care au dispărut în Dunăre au fost găsite moarte

Copilele au dispărut luni, pe 21 iunie

ISU Tulcea

Una dintre fetițe a încercat să o salveze pe cealaltă din Dunăre

Citește și:

Fetele au vrut să facă poze pe mal, într-o zonă neamenajată, unde apa e foarte adâncă, mai ales după ploile din ultimele zile. Una a alunecat şi a ajuns în apă. Cealaltă ar fi încercat să o salveze, dar a căzut şi ea.

Două fetițe și-au găsit sfârșitul în Dunăre, la Isaccea

ISU Tulcea

Tragedia s-a produs luni, la ora 16, când un apel la 112 anunţa dispariţia a două surori în apele Dunării, la Isaccea. Echipele de salvare şi scafandrii au încercat de atunci să le recupereze. Pe apă sau sub apă, misiunea a fost la fel de grea, pentru că vizibilitatea era zero, curenţii foarte puternici, iar căutările de-a lungul malului s-au efectuat din aproape în aproape.

Surorile voiau să facă Tik Tok când s-au înecat, ceilalți copii au dat alarma

Cu ambii părinţi în străinătate, fetele se aflau în grija rudelor. La un moment dat au venit pe malul Dunării să facă poze şi de-acolo au ajuns în apă. Câţiva copii au văzut ce s-a întâmplat şi i-au alertat pe oamenii din zonă.

"Au venit aici, s-au scăldat, au vrut să facă Tik Tok-uri, uite acum le căutam. A intrat aia mai mare cica prima. Au mai rămas doi copii la distanţă, au văzut şi a ţipat la sor-sa să îi dea mâna în ajutor şi a tras-o şi pe ea, s-au dus amândouă", a declarat unchiul fetelor.

* Articol realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Andreea Filip.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.