Antena Meniu Search
x

Update Cinci minori au murit înecați în râul Siret, la Filipești, în Bacău. Paramedicii au încercat să-i resusciteze, însă fără succes

Cinci minori s-au înecat în râul Siret, pe raza localității Cotu Grosului din comuna Filipești, județul Bacău. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenție, care au început căutările cu ajutorul a două bărci. Pompierii au reușit să-i recupereze din ape, însă manevrele de resuscitare au eșuat. S-a declarat decesul pentru toți cei cinci minori.

de Redactia Observator

la 01.08.2021, 22:52

Update 22:50 - "Astăzi, în jurul orei 18.20, polițiștii din Buhuși au fost sesizați, prin 112, despre faptul că 7 persoane au intrat în râul Siret, iar 5 dintre ei nu au mai ieșit la suprafața apei. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, pompieri și jandarmi. Din primele cercetări, s-a stabilit că 7 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, toți din județul Neamț, ar fi mers la scăldat în râul Siret, pe raza comunei Filipești, iar la un moment dat 5 dintre ei au fost luați de curenții de apă. Toți 5 au fost scoși din apă de pompieri, însă din păcate au decedat. Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt", au anunțat cei de la IPJ Bacău.

Update 22:25 - "ISU Bacău a fost anunțat despre cinci persoane care s-ar fi îmbăiat în râul Siret, comuna Filipești, și nu au mai ieșit la suprafață. La fața locului s-au deplasat trei autospeciale cu două bărci și o ambulanță SMURD iar în sprijinul colegilor au venit și colegii de la ISU Neamț, cu două autospeciale, o barcă și o ambulanță SMURD. De asemenea a venit și un echipaj de scafandri. La fața locului echipajele de intervenție au extras din apă cinci tineri cu vârste între 14 și 18 ani, pentru care s-au efectuat manevre de resuscitare, dar fără succes, din păcate. A fost declarat decesul. Intervenția este finalizată. Doi de 14 ani, doi de 17 ani și unul de 18 ani", au transmis cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Update 21:24 - Toți cei cinci minori au murit. Paramedicii au fost nevoiți să constate decesele, în ciuda manevrelor de resuscitare. Din primele informații, se pare că aceștia s-au dus într-un grup mai mare la scăldat, iar la un moment dat nu au mai revenit la mal. Prietenii lor au fost cei care au dat semnalul de alarmă.

Update 21:05 - A  fost găsită și a cincea victimă, se efectuează manevre de resuscitare. Două dintre victime au 14 ani, două sunt în vârstă de 17 ani, iar una are 18 ani.

Cinci copii s-au înecat în râul Siret, la Filipești, în Bacău

ISU Bacău

Update 20:45 - A fost găsit și al patrulea minor. Acesta este inconștient. Paramedicii încearcă să îl resusciteze. În acest moment, trei copii sunt resuscitați, unul a murit, iar unul este în continuare căutat.

Update 20:30 - Alți doi minori au fost găsiți de echipajele de intervenție. În acest moment sunt resuscitați. Doi minori sunt încă dați dispăruți în apele râului Siret.

Știre inițială: "Patru persoane înecate în râul Siret, com. Filipești, sat Cotu Grosului. Se deplasează 1 ASAS, 1 Camion, 1 Duster, 1 Barcă, 1 ambulanță SMURD. În sprijin se deplasează de la ISUJ Neamț (DP Român) 1 APIC, 1 Barcă și 1 SMURD. La sosirea la față locului, se pare că este vorba de 5 minori înecați. Se caută cu ajutorul a 2 bărci"​, a transmis ISU Bacău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cinci minori au murit înecați în râul Siret, la Filipești, în Bacău. Paramedicii au încercat să-i resusciteze, însă fără succes