Antena Meniu Search
x

A murit copilul de 4 ani din Piteşti, aflat în comă la spital, după o anestezie la dentist

Copilul de patru ani, aflat în comă la spital, în urma unei anestezii în cabinetul stomatologic din Piteşti a murit. Surse medicale informează că micuţul a făcut stop cardiac şi nu a mai răspuns la manvrele de resuscitare, declarându-se decesul.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.02.2020, 19:10

A murit copilul din Piteşti aflat în comă după o anestezie la dentist
Copilul aflat în comă la spital după o anestezie la dentist a murit - Foto Profi Media
  • Copilul din Piteşti care a intrat în comă la dentist a murit.
  • Micuţul a făcut stop cardiac, iar medicii nu au mai putut să-l resusciteze.

Copilul de patru ani, aflat în comă la spital, în urma unei anestezii în cabinetul stomatologic din Piteşti a murit.

Surse medicale informează că micuţul a făcut stop cardiac şi nu a mai răspuns la manvrele de resuscitare, declarându-se decesul. Părinţii s-au aflat tot timpul lângă el, la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Copil mort după o vizită la dentist

Copilul de patru ani intrase în comă în urma unei vizite banale la dentist. Băieţelul a făcut stop cardiorespirator după o anestezie generală. Clinica nu are autorizaţie pentru astfel de intervenţii, dar părinţiii nu aveau de unde să ştie. Au vrut doar să-l scape de durere şi traume.

Copilul a ajuns însă în stare critică la un spital din București, unde medicii s-au luptat să-l țină în viață, însă fără succes. Ancheta ulterioară a scos la iveală o situaţie îngrijorătoare: cel puţin 400 de copii au fost sedaţi în acelaşi mod.

Autorităţile au dispus verificări la cabinetul stomatologic din Piteşti

DSP Argeș informează că a dispus verificări la clinica stomatologică unde un copil de 4 ani a intrat în comă şi apoi a murit în spital, după anestezia efectuată de dentist. 

De asemenea, ministrul Sănătății a anunţat că tragedia copilului din Piteşti, intrat în comă pe scaunul dentistului, după anestezie, nu trebuie să se repete, catalogând comportamentul medicului ca un "derapaj".

Victor Costache a precizat că ministerul a luat măsuri ferme, iar DSP Argeş o să verifice clinica respectivă. De asemenea, o anchetă este în curs, iar ministrul precizează că va avea o întâlnire cu reprezentanţii medicilor stomatologi, pentru ca aceste situaţii să fie prevenite şi să nu se mai întâmple.

De asemenea, ministrul a precizat că substanţa cu care a fost anesteziat copilul nu se putea folosi decât în spital, sub o monitorizare foarte atentă, dar în niciun caz nu trebuia să fie folosită în cabinetele stomatologice.

Reamintim că un copil de 4 ani a fost dus de părinţi la dentist, iar după anestezia efecutată de medic, copilul a intrat în comă, iar astistenta a sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Copilul a fost dus iniţial la spitalul din Piteşti, însă starea foarte gravă i-a determinat pe medici să-l transfere de urgenţă la Bucureşti, unde a fost internat în comă, iar miercuri seară a intrat în stop cardiac, fiind declarat decesul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » A murit copilul de 4 ani din Piteşti, aflat în comă la spital, după o anestezie la dentist