Antena Meniu Search
x

Soţ şi soţie la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus

Două persoane s-au prezentat la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul găsit infectat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din vacanţă în România. Cei doi sunt soţi şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 25.02.2020, 21:04

Medic în costum de protecţie
Două persoane din Târgu Jiu aşteaptă analizele, după ce au intrat în contact cu un italian bolnav de coronavirus - Observator.tv
  • Două persoane care au intrat în contact cu italianul bolnav de coronavirus au mers la spital.

Două persoane s-au prezentat la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul găsit infectat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din vacanţă în România. Cei doi sunt soţi şi soţie şi au fost izolaţi în secţia de boli infecţionase, demarându-se analizele pentru coronavirus.

De asemenea, se încearcă identificarea tuturor persoanelor care au intrat în contact cu italianul, dar acest lucru este foarte dificil, pentru că bărbatul de 71 de ani s-a plimbat prin tot judeţul în cele 4 zile petrecute în România.

Un italian infectat cu coronavirus s-a plimbat prin două judeţe din România

"Doamna este căsătorită de 12 ani în Italia, cu un italian, are un copil de 10 ani. El pe data de 18 februarie a adus copilul la bunici, după aceea s-a deplasat la Târgu Jiu. A doua zi a fost la primăria Drăguţeşti să-şi plătească taxele şi impozitele locale, am înţeles că este om de afaceri, de asemenea, s-a întâlnit cu un om de afaceri. Sâmbătă, pe 22 s-a întors de la Târgu Jiu la Peşteana, a luat copilul şi a plecat înapoi în Italia. La graniţă a fost controlat de ce abilitaţi şi a fost depistat cu coronavirus. A avut un contact şi cu o vecină de-a bunicilor copilului, cu care s-a pupat protocolar. Toate persoanele sau rudele cu care a intrat în contact vor fi verificate", informează primarul din Bălteni.

O altă persoană care a intrat în contact cu italianul se află deja la spital, în izolare şi aşteaptă rezultatele analizelor.

La primăria Drăguţeşti, italianul a venit însoţit de un tânăr. Ar fi avut acolo un fost abator și a mers sa achite taxele. Italianul nu a intrat în contact cu angajații, însă a stat în aceeași încăpere cu casiera.

Italianul de 71 de ani, depistat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din România, ar fi vizitat două judeţe, Gorj şi Dolj, potrivit unor surse. În judeţul Dolj  fost la mama iubitei sale, în vizită, iar în Gorj la casa iubitei sale, apoi la o partidă de vânătoare, pe un fond privat, spun surse.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Soţ şi soţie la spitalul din Târgu Jiu, după ce au intrat în contact cu italianul infectat cu coronavirus