Antena Meniu Search
x

Cum a primit un şofer aer în loc de motorină la o benzinărie din Argeș. ”Am băgat deja 300 de litri de aer. Furt calificat”. VIDEO

O pompă de combustibil la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, contoriza costul cantităţii de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real, dar în fapt containerul de combustibil era gol, este concluzia inspectorilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş, din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, în urma unui control desfăşurat miercuri, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.08.2022, 17:06

Vezi și

Un șofer de TIR a transmis live pe Facebook momentul în care alimentează în gol la o benzinărie din Argeș. ”Ia uitați cum se alimentează un camion cu aer. Ia uitați cum se fură motorină. Ziceți mă fraților! Veniţi şi alimentaţi! E bun, nu? Uitaţi! Furt pe faţă! Hai să mai bagăm la rezervor ca să mai dea din gazele ălea afară. Vă arăt eu. Am băgat 300 de litri. Cică. Cică 300 de litri de aer. După ce că e şi 9 lei motorina. Furt pe faţă. Furt calificat. ... Staţia F1 de la Găeşti. Veniţi şi alimentaţi aici. Hai să mai băgăm puţin la rezervor aer. Să umflu roţile?”, susține șoferul. 

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au mers să facă verificări după ce s-au autosesizat. Angajaţii benzinăriei au recunoscut totuşi că este vorba despre o defecţiune şi i-au permis şoferului să umple rezervorul pe gratis, la o pompă funcţională. 

O pompă de la o benzinărie din judeţul Argeş contoriza în gol combustibilul livrat

"În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, în data de 10.08.2022, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş din cadrul Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia a desfăşurat o acţiune de control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş.

Pe acelaşi subiect

Situaţia prezentată se referea la faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real.

Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi "justificată" cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial - fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere - ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze", se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Șoferul, lăsat de companie să alimenteze cu motorină fără să plătească la final 

Potrivit sursei citate, la faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic.

Controlul inspectorilor de la protecţia consumatorilor a fost extins şi la produsele comercializate (ambalate). Astfel, în unitate nu erau prestate servicii de alimentaţie publică, dar au fost constatate abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, iar în zilele următoare vor fi verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cum a primit un şofer aer în loc de motorină la o benzinărie din Argeș. ”Am băgat deja 300 de litri de aer. Furt calificat”. VIDEO