Antena Meniu Search
x

Cum își convingeau Sadovenii victimele să-și vândă casele. Șapte membri ai clanului interlop, reținuți (Video)

Șapte membri ai clanului Sadoveanu au fost reținuți pentru şantaj şi ameninţare. Potrivit anchetatorilor, interlopii îşi intimidau victimele inclusiv pe reţelele sociale, pentru a le determina să-şi vândă proprietăţile imobiliare.

Cum își convingeau Sadovenii victimele să-și vândă casele. Șapte membri ai clanului interlop, reținuți
  • În urma perchezițiilor de ieri, poliţiştii au găsit un întreg arsenal de arme albe, de la cuţite şi săbii la bâte şi chiar pistoale. 
  • Șapte membri ai clanului Sadoveanu vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Cei şapte membri ai grupării interlope din zona Capitalei fac parte din aceeaşi familie şi au obligat mai multe persoane să renunţe la proprietăţi imobiliare în folosul lor, proferând ameninţări inclusiv în spaţiul online.

"La începutul lunii iulie 2020 inculpaţii, cunoscuţi în spaţiul social având ca preocupare săvârşirea de fapte cu violenţă, profitând de autoritatea conferită de apartenenţa la o anumită familie, prin ameninţarea cu acte de violenţă transmise prin intermediul platformelor de comunicare online, au constrâns persoanele vătămate să şi înstrăineze, într-un interval scurt de timp, proprietăţile imobiliare pe care le deţin în zone din judeţul Ilfov, ameninţările proferate aducând totodată atingeri grave demnităţii persoanelor care au luat la cunoştinţă de aceste manifestări", se arată în ordonanța de reținere a celor şapte.

Aceștia au fost reţinuţi pentru 24 de ore iar vineri vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri dimineață, interlopii din clanul Sadoveanu s-au trezit cu mascaţii la uşă, exact în ziua când se pregăteau de un botez. Unul dintre ei a încercat să fugă, dar a fost blocat cu focuri de armă. Un altul a fost săltat câteva ore mai târziu pe aeroport. 

Nu demult, pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare în care membri ai clanului Sadoveanu aruncau cu amenințări.

Cartierele din nordul Capitalei sunt descrise de parcă ar fi proprietăți personale de către unul dintre membrii clanului.

"Mâine-poimâine suntem obligați să punem mâna pe pistol și cuțit! Fiecare ne-am luat cartierul nostru! Ne-am luat câte un cartier! Nu aveți voie, vere, să veniți peste zonele noastre: 1 Mai, Grivița, Chibrit, Giulești, Chiajna, Dragomirești… Duceți-vă, frate, în oraș!

Duceți-vă unde nu sunt țiganii de țigănie! În caz că vă faceți ambiții, pur și simplu se irită țigănia! Dacă nu luați în seamă, facem belea chiar dacă ajungem la pușcărie! Noi suntem obișnuiți cu pușcăriile!", spune în filmare unul dintre membrii clanului Sadoveanu.

În urma perchezițiilor de ieri, poliţiştii au găsit un întreg arsenal de arme albe, de la cuţite şi săbii la bâte şi chiar pistoale. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cum își convingeau Sadovenii victimele să-și vândă casele. Șapte membri ai clanului interlop, reținuți (Video)