Antena Meniu Search
x

Cutremur azi, luni, în Gorj, cu magnitudinea de 4.9 pe Richter. Seismul a avut loc la ora 16:02

Un cutremur cu magnitudinea de 4.9 pe Richter s-a produs luni după-amiază, 20 martie 2023, în județul Gorj. Seismul a avut epicentrul în apropiere de localitatea Arcani. Potrivit specialiștilor de la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut intensitatea 5 pe scara Mercalli.

de Redactia Observator

la 20.03.2023, 16:49

Din primele informații, cutremurul s-a produs la ora 16:02, la adâncimea de 16.1 kilometri, fiind așadar un seism de suprafață. Cutremurul s-a produs la 16 kilometri NV de Târgu Jiu, 66 kilometri NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 kilometri S de Hunedoara, 84 kilometri S de Deva, 97 kilometri E de Resița și 99 de kilometri V de Râmnicu Vâlcea.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) raportează că, până la ora transmiterii acestei știri, nu au existat apeluri la 112.

Cutremur în Gorj, luni 20 martie 2023. Au fost trimise echipe operative în teren

Pe acelaşi subiect

Un cutremur de 5 pe scara Mercalli este simțit aproape de toți oamenii. Se pot produce ușoare degradări ale tencuielilor, iar unele obiecte instabile se răstoarnă.

Echipe operative vor fi trimise pe teren pentru recunoaștere, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) după cutremurul cu magnitudine 4,9 înregistrat luni după-amiaza în Gorj.

Departamentul pentru Situații de Urgență reamintește că în cazul seismelor, sistemul Ro-Aleret nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

După cutremurul de 5.7 din 14 februarie 2023 s-au produs peste 1.000 de replici în Gorj, iar specialiştii  INFP au atras atenţia că în următoarele săptămâni vor fi destul de multe cutremure în această zonăDeși numărul seismelor descreşte, nu același lucru se întâmplă și cu magnitudinea lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Cutremur azi, luni, în Gorj, cu magnitudinea de 4.9 pe Richter. Seismul a avut loc la ora 16:02