Antena Meniu Search
x

Cutremur în România, în Zona Vrancea. Seismul a avut 5,3 pe Richter

Un cutremur s-a produs vineri dimineață în România, în zona seismică Vrancea. A avut magnitudinea de 5,3 pe Scara Richter.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 31.01.2020, 04:25

Un cutremur s-a produs vineri dimineață în România, în zona seismică Vrancea. A avut magnitudinea de 5,3 pe Scara Richter.

Cutremurul a avut loc vineri dimineață, la ora 3.26 și a fost catalogat de INFP drept ”suficient de puternic” în intensitate. Conform seismologilor români, s-a produs la o adâncime de 120 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost localizat la 4 kilometri nord de localitatea Nereju. Conform INFP, de asemenea, s-a produs la 90 de kilometri est de Brașov, 93 de kiolometri sud de Bacău, 104 kilometri nord-est de Ploiești, 105 kilometri vest de Galați, 108 kilometri nord-vest de Brăila și 153 de kilometri de București.

De altfel, cutremurul de vineri dimineață a fost puternic resimțit și în Capitală. ISU București a venit cu informații, după seism.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O hartă furnizată de EMSC, Centrul Seismologic Mediteranean, arată zonele în care a fost resimțit seismul din Vrancea. În afara României, a fost resimțit în Bulgaria, Moldova și Ucraina.

Harta cu zonele în care a fost resimțit cutremurul din Vrancea

Inițial, EMSC a transmis că seismul are o magnitudine de 5,1 pe Scara Richter. Ulterior, INFP a venit cu noi precizări, rectificănd magnitudinea la 5,2 pe Scara Richter și, ulterior, la 5,3 pe Scara Richter.

- Acest articol este în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cutremur în România, în Zona Vrancea. Seismul a avut 5,3 pe Richter