Antena Meniu Search
x

Video Denisa învaţă într-o baracă, în faţa casei, pe ploaie și frig. Doar acolo are semnal pentru orele online

O elevă de clasa a douăsprezecea din comuna vâlceană Popeşti îşi doreşte un singur lucru de la noul an: să se întoarcă pe băncile şcolii. Frigul, ploaia şi vântul au suprins-o în faţa gospodăriei pe timpul şcolii online, pentru că doar acolo poate prinde semnal şi poate participa la ore.

de Redactia Observator

la 04.01.2021, 11:09

Vezi și

Din mijlocul lunii octombrie, de când s-au supendat cursurile fizice, Denisa îşi petrecere majoritatea timpului în faţa gospodăriei, pentru că doar acolo are semnal pentru a participa la orele online. 

Cum te-ai descurcat în tot acest timp?

Denisa Mihăilă, elevă: Când a fost cald am stat fără nimic, cu măsuţa, dar când a început să plouă şi s-a pus frigul a trebuit să improvizăm ceva.

Frigul şi ploile din ultimele luni i-au determinat pe părinţii fetei să-i amenajeze o baraca.

În cortul improvizat, Denisa are o bancă învelită în pături şi o măsuţă, iar acolo şi-a petrecut dimineţile la cursurile online, cu un singur scop: să-şi îndeplinească visul, acela de a ajunge studentă la Facultatea de Drept. 

Când o să vină ninsoarea cea mare?

Denisa Mihăilă, elevă: Nu ştiu. O să stau, dar foarte puţin. Poate doar la română şi matematică, ce e important. Pentru că este spre binele meu, să merg la o facultate...

Unde? La ce facultate?

Denisa Mihăilă, elevă: La Drept, la Sibiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Alina Mihăilă, mama elevei: La şcoală înveţi altfel decât acasă, mai ales dacă nu ai semnal, noi ce putere să avem? Îmi pare foarte rău că stă în frig şi că nu are semnal să înveţe că e în ultimul an.

Denisa are o singură dorinţă...

Să dea drumul la şcoală, altfel copii nu o să facă nimic, niciodată, pentru că şcoala e foarte importantă, dacă nu... nu ştiu ce se va alege de noi. Sper să înceapă cât de curând.

În comuna Popeşti sunt 7 sate şi doar două dintre acestea, Valea Caselor şi Firijba, nu au internet în acest moment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Denisa învaţă într-o baracă, în faţa casei, pe ploaie și frig. Doar acolo are semnal pentru orele online