Antena Meniu Search
x

Video Detalii neştiute în cazul dublei crime din Oneşti. În trecut, soţia şi fiica criminalului ar fi sechestrat în acelaşi apartament o altă persoană

Noi detalii cumplite ies la iveală în cazul Oneşti. Familia ar mai fi încercat, în trecut, să îşi facă dreptate cu forţa. Acum zece ani, soţia şi fiica criminalului ar fi sechestrat în acelaşi apartament, culmea tot un angajat de la combinatul chimic. Intervenţia este una eşuată în ochii tuturor, mai puţin ai poliţiei, care dă vina pe victimele care după cinci ore de captivitate au cedat şi au încercat să scape pe cont propriu. Pentru familiile celor doi bărbaţi ucişi, umilinţele nu se opresc aici.

de Andra Dolana

la 03.03.2021, 19:57

Vezi și
  • Noi detalii cutremurătoare în cazul dublei crime de la Onești
  • Familia criminalului ar mai fi încercat să își facă dreptate și în trecut

La două zile după dubla crimă înfiorătoare din Oneşti, criminalul a fost transferat la Spitalul Judeţean Bacău. Un privilegiu pe care victimele sale nu l-au avut: unul dintre bărbaţi a murit pe loc, cel de-al doilea la spital. Gheorghe Moroşan este păzit în permanenţă de poliţişti.

Gabriel Lişman, medic chirurg Spital Oneşti: Pacientul avea o plagă împușcată abdominal. Avea 6 plăgi împușcate, cu 12 leziuni cutanate.

Dumitru Vartic, medic ATI: Starea generală a pacientului este în ușoară agravare. E conștient, cooperant.

Familia a dorit să obțină răzbunarea cu orice preț și pe orice cale posibilă

Între timp, noi detalii ies la iveală. Puse cap la cap, construiesc portretul unei familii hotărâte să obţină răzbunare pentru o presupusă nedreptate.

Paul Iştoan, fratele unei victime: Din câte am auzit el umbla des pe strada aia, umbla des şi aştepta ceva mişcări.

Rodica Oţoiu, colegă criminal: Omul a fost disperat de nedreptatea care i s-a făcut.

Obsesia a început în 2010 când locuinţa familiei a ajuns în proprietatea societăţii la care femeia a lucrat ca gestionară. Femeia a fost găsită vinovată pentru delapidare şi executată silit. Un an mai târziu, în acelaşi apartament din Oneşti, alt muncitor de la combinatul chimic a trăit clipe de groază. A fost sechestrat de soţia şi fiica lui Gheorghe Moroşan.

Paul Iştoan, fratele unei victime: Colegul a reuşit să scape. S-a dus la poliţie. A depus şi o plângere scrisă şi răspunsul a fost că nu avem ce să le facem. Toţi ştiau povestea asta. Toţi ştiau că s-a întâmplat şi atunci zece ani, dar au luat în derâdere.

În 2018, la opt ani de când familia Moroşan a pierdut apartamentul, Gheorghe Moroşan postează un filmuleţ plin de ameninţări pe Facebook.

''Cu armă de foc voi face şi eu dreptate. Să nu vă fie de glumă! Nu glumesc.''

După 11 ani de frustrări, bărbatul trece la fapte. Sechestrează doi electricieni în apartament, îi leagă la mâini şi îi ameninţă cu un cuţit. Tot el sună la 112. Timp de cinci ore înjură, ţipă, ameninţă, flutură cuţitul de la un ostatic la altul, ca într-un final să îi ucidă.

''Băi, unde este hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă cu ordinul de evacuare al familiei mele? Dacă nu mi-o aduceţi îi omor!''

Sechestrarea anterioară şi alte patru condamnări penale din palmares nu conving poliţiştii să-l ia în serios.

Cristian Gheorghe, director adjunct DIC: Nu ne-a atestat un comportament violent. Ba mai mult, verificările care s-au făcut la familie, în mediile frecventate, nu spuneau nimic că el putea avea un declic sau o explozie.

Primele imagini din apartamentul groazei sunt mărturia unui carnagiu. Locuinţa pentru care s-a făcut moarte de om are trei camere. Prima victimă este ucisă în încercarea de a-şi salva viaţa pe balcon. Al doilea bărbat este ucis aproape de uşa de intrare a apartamentului. Ambii sunt executaţi în câteva minute. Secunde preţioase în care mascaţii s-au chinuit să dărâme uşa.

Alexandru Scurtu, şeful SIAS: De ce a durat deschiderea uşii mai mult? Pentru că dincolo de sistemele de închidere ale uşii, cele două yale, avea o şi scară proptită între uşă şi peretele opozabil uşei.

Florin Cîţu, premierul României: Am cerut o anchetă rapidă și în același timp să se ia imediat măsuri.

După intervenţia eşuată, umilinţele pentru victime continuă.

Paul Iştoan, fratele unei victime: Ei au zis că oamenii au atacat criminalul, practic a fost vina lor. După patru ore sau cinci ore devii...cum să spun, nu mai rezişti psihic, pur şi simplu cedezi. Poliţiştii trebuiau să fie pregătiţi pentru momentul ăsta.

Mai mult, fratele victimei de 36 de ani s-a trezit azi cu un telefon în care a fost informat că îşi va primi fratele într-un sicriu sigilat pentru că avea COVID. Silviu a avut într-adevăr COVID. În urmă cu o lună.

Paul Iştoan, fratele unei victime: În certificatul pe care l-am primit de la IML nu scrie nimic de COVID. În momentul în care eu am aflat că el are nişte lovituri, urme ca de la un pistol cu bile de cauciuc am primit telefonul de la serviciul funerar care mi-au zis că are COVID şi l-au sigilat.

Alexandru Scurtu, şeful SIAS: Gloanţele de cauciuc şi niciuna dintre muniţiile folosite nu au atins victimele.

Culmea, Silviu şi Dan nici nu ar fi trebuit să se afle în acel apartament. Un alt coleg a refuzat lucrarea.

Poliţiştii au audiat azi mai mulţi martori, printre care şi vecina din apartamentul de deasupra celui în care a avut loc crima. Soţia criminalului a contestat măsura arestării preventive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Detalii neştiute în cazul dublei crime din Oneşti. În trecut, soţia şi fiica criminalului ar fi sechestrat în acelaşi apartament o altă persoană