Antena Meniu Search
x

Galerie foto După 17 ani petrecuți în Elveția, doi români au decis să se întoarcă definitiv în țară: „Sperăm să fim un exemplu pentru toți cei din diaspora”

Au stat 17 ani departe de România și au muncit în Elveția. Însă, într-o zi, au decis că este momentul să se întoarcă acasă. Pentru totdeauna. Au revenit în locurile natale și și-au construit casa și grădina mult visată.

de Monica Palade

la 31.05.2023, 12:15

Povestea lor a fost făcută publică de Cristina pe grupul de Facebook „Mutat la țară - viața fără ceas”. Deși au vrut prin postare să dea exemplul și altor români din diaspora, părerile au fost împărțite.

Pentru totdeauna acasă

„Astăzi este despre noi. În urmă cu 4 ani am spus stop, gata ajunge, ne întoarcem ACASĂ. Zis și făcut, după 17 ani de străinătate ne-am întors în satul nostru natal. Nu am construit o vilă cu piscină și nici în garaj nu este un BMW de ultimă generație, avem o casă modestă cu toate utilitățile și confortul de care are nevoie o familie.

Ne-am construit colțișorul nostru de rai, eu sunt cu florile și gradina, soțul este cu animalele și agricultura. A fost cea mai bună decizie a noastră și nu am regretat nici măcar o secundă faptul că am lăsat Elveția și salariile ei de sute de milioane lei pe lună și ne-am întors acasă ca să creștem păsări, animale și sa lucram pământul.

Pe acelaşi subiect

Suntem fericiți și liberi pentru ca fericirea nu înseamnă lucruri materiale și banii. FERICIREA înseamnă să ai sănătate, iubire, înțelegere și respect . Libertate înseamnă sa faci ce vrei ,cum vrei si când vrei.Sper sa fim un exemplu bun pentru toți romanii din diaspora și sa facă câți mai mulți ce am făcut și noi. Va doresc multă sănătate, fericire și Doamne ajuta”, a scris românca.

„Elvetia, 17 ani. Oameni curajosi. Si eu imi iubesc tara si visez sa ma stabilesc acasa, dar dupa 1 luna de stat in tara, fug cu primul avion. Urasc ca aici cei cu relatii intra in fata iar noi oamenii normali trebuie sa asteptam la cozi. MA refer in general, nu la ceva anume. Mult mult succes si putere de munca. Sunteti un exemplu de urmat”, „Este frumos ce ne arătați DAR....fără banii din Elveția vă spun cu voce tare nu ați fi putut realiza acest colțișor de rai. Vorbesc din proprie experienta (după 10 ani de Germania).”

„Foarte foarte frumos! Dar voi ați investit acolo o caruța de de bani minim (100.000e) daca ramaneați in Ro nu aveați bani aia niciodata!”, „Cel mai important e ca ati făcut ce ați simțit!....ce fac alții nu contează, fiecare își alege drumul”, „Tot respectul , dar vad tot mai mult asfel de postari care spun ca au castigat bani in strainatate , unde era extrem de greu si multe lacrimi , s-au intors in Romania , unde este fericirea redescoperita , dar nu am vazut nici o postarea in care se spune ca si-au vandut casa cu curte mare si animale din strainatate si s-au intors si au cumparat una in Romania”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » După 17 ani petrecuți în Elveția, doi români au decis să se întoarcă definitiv în țară: „Sperăm să fim un exemplu pentru toți cei din diaspora”