Antena Meniu Search
x

Elena Udrea rămâne fără control judiciar în dosarul finanţării campaniei din 2009. Instanța Supremă a respins constestația DNA

Instanța supremă a decis că Elena Udrea, condamnată în prima instanță la 8 ani de închisoare în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, rămâne în continuare fără control judiciar, așa cum a decis Curtea de Apel București.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.04.2021, 17:15

Elena Udrea rămâne fără control judiciar. Instanța Supremă a respins constestația procurorilor DNA
Elena Udrea rămâne fără control judiciar. Instanța Supremă a respins constestația procurorilor DNA - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Elena Udrea a primit o condamnare la opt ani de închisoare cu executare, prin contopire, în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Prin urmare, magistrații au respins contestația DNA la deciziei instanței de a nu o plasa pe Elena Udrea sub control judiciar, așa cum au cerut procurorii.

”Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii din data de 05 martie 2021 a Curţii de Apel Bucureşti - Secţia I Penală, pronunţată în dosarul nr. 5230/2/2017/a2. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcția Națională Anticorupție rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată în ședință publică, azi, 11 martie 2021”, este decizia de joi a instanței supreme.

Opt ani de închisoare pentru Elena Udrea

Reamintim că Elena Udrea a primit o condamnare la opt ani de închisoare cu executare, prin contopire, pentru instigare la luare de mită și spălare de bani, în dosarul finanţării campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009. Ioana Băsescu, fiica fostului președinte, a fost și ea condamnată la cinci ani de închisoare.

Curtea de Apel București a contopit pedepsele în cazul Elenei Udrea, urmând ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani, sporită la 8 ani.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată la cinci ani de închisoare. Ioana Băsescu a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. Contopind pedepsele, fiica președintelui a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009.

În acelaşi dosar, Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, a fost achitat.

Decizia în cazul fiicei președintelui, la fel ca și cea în cazul Elenei Udrea, care a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, este în primă instanță, aceasta putând fi atacată cu apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Justitie » Elena Udrea rămâne fără control judiciar în dosarul finanţării campaniei din 2009. Instanța Supremă a respins constestația DNA