Antena Meniu Search
x

Fetiţă de 4 ani, dată afară de la serbarea grădiniţei pentru că nu avea costum popular

O fetiţă în vârstă de numai patru ani a fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă pentru că nu avea costum popular. Educatoarea a fost cea care a luat decizia pentru că fetiţa nu era îmbrăcată corespunzător.

Fetiţă dată afară de la serbare pentru că nu avea costum popular
Fetiţă de 4 ani, dată afară de la serbarea grădiniţei pentru că nu avea costum popular - Arhivă

O fetiţă în vârstă de numai patru ani a fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă pentru că nu avea costum popular.

Educatoarea a fost cea care a luat decizia pentru că fetiţa nu era îmbrăcată corespunzător.

Totul s-a întâmplat la grădiniţa din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău.

Educatoarele de la grădiniţă au organizat, împreună cu cei mici, o serbare pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri.

Pe acelaşi subiect

Una dintre fetiţe, în vârstă de patru ani, nu a fost primită de educatoare la serbare pentru că nu avea costum popular.

Părinţii copilei nu şi-au permis să cumpere un astfel de costum, însă nu au crezut că fiica lor va fi dată afară de educatoare.

Fetiţa nu a fost primită la serbare, iar părinţii, extrem de revoltaţi de gestul educatoarei, au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Mai mult, oamenii au povestit totul şi pe o reţea de socializare. Ei se tem că fetiţa ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că fetiţa îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.

ISJ Buzău a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a fost dată afară de la serbare.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, fetiţa nu ar fi fost dată afară de la serbare, ci nu ar fi fost selectată de educatoare într-un cerc metodic pentru un program artistic.

De asemenea, directorul şcolii gimnaziale Cochirleanca a infirmat acuzaţiile, precizând pentru Observator.tv că nu a fost vorba de vreo serbare sau de vreo nedreptate făcută fetiţei respective.

"Acuzaţiile nu sunt adevărate. Nu a fost vorba de vreo serbare. A fost vorba despre un moment de primire al invitatilor, 30 de educatoare, care au fost invitate la un cerc metodic. Copilul respectiv nu a venit la grădiniţă de peste o săptămână, pentru că, din informaţiile noastre, avea probleme medicale. Din păcate, noi, cadrele didactice şi eu ca director, ne supunem unui cod deontologic care nu ne dă voie să intervenim imediat în cazuri de acest gen, însă, în privinţa acestui eveniment, sper să ni se acorde permisiunea şi să putem veni cu un drept la replică, o poziţie oficială, care să prezinte adevărul în legătură cu ce s-a întâmplat", a precizat Dumitru Benone Siriu, director Şcoala Gimanzială Cochirleanca.

Inspectorii şcolari au mai precizat că doar 14 elevi din 50 au fost selectaţi pentru a organiza programul artistic.

Drept la replică la Grădiniţei cu Program Normal Cochirleanca

În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău.

Cercul metodic  a avut ca temă ,,Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor”, activitatea desfășurându-se sub formă de ,,masă rotundă” , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susținut activități cu copiii.

La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.

Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost  alte momente artistice.

Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.

Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj, au fost doar  4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei.

Copilul domnului Văduva nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte  precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul Văduva a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.

Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii  și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate.

Prin relatarea afirmațiilor domnului Văduva fără a fi verificate,știrea a fost neechidistantă și părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului Văduva,complet neadevărat, știrea a dus la prejudicierea imaginii Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca” Cochirleanca din care face parte și grădinița respectivă.

Doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Fetiţă de 4 ani, dată afară de la serbarea grădiniţei pentru că nu avea costum popular