Eveniment

Fetiţă de 4 ani, dată afară de la serbarea grădiniţei pentru că nu avea costum popular

Publicat pe 29.11.2018 la 11:02 Actualizat pe 06.12.2018 la 14:38

O fetiţă în vârstă de numai patru ani a fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă pentru că nu avea costum popular. Educatoarea a fost cea care a luat decizia pentru că fetiţa nu era îmbrăcată corespunzător.

Fetiţă dată afară de la serbare pentru că nu avea costum popular

Fetiţă de 4 ani, dată afară de la serbarea grădiniţei pentru că nu avea costum popular

Arhivă

O fetiţă în vârstă de numai patru ani a fost dată afară de la serbarea organizată la grădiniţă pentru că nu avea costum popular.

Educatoarea a fost cea care a luat decizia pentru că fetiţa nu era îmbrăcată corespunzător.

Totul s-a întâmplat la grădiniţa din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău.

Educatoarele de la grădiniţă au organizat, împreună cu cei mici, o serbare pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri.

Una dintre fetiţe, în vârstă de patru ani, nu a fost primită de educatoare la serbare pentru că nu avea costum popular.

Părinţii copilei nu şi-au permis să cumpere un astfel de costum, însă nu au crezut că fiica lor va fi dată afară de educatoare.

Fetiţa nu a fost primită la serbare, iar părinţii, extrem de revoltaţi de gestul educatoarei, au făcut o plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău.

Mai mult, oamenii au povestit totul şi pe o reţea de socializare. Ei se tem că fetiţa ar putea rămâne cu traume în urma acestui incident nefericit, mai ales că fetiţa îşi dorea foarte mult să recite o poezie la serbare.

ISJ Buzău a declanşat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care fetiţa a fost dată afară de la serbare.

Potrivit Inspectoratului Şcolar, fetiţa nu ar fi fost dată afară de la serbare, ci nu ar fi fost selectată de educatoare într-un cerc metodic pentru un program artistic.

De asemenea, directorul şcolii gimnaziale Cochirleanca a infirmat acuzaţiile, precizând pentru Observator.tv că nu a fost vorba de vreo serbare sau de vreo nedreptate făcută fetiţei respective.

"Acuzaţiile nu sunt adevărate. Nu a fost vorba de vreo serbare. A fost vorba despre un moment de primire al invitatilor, 30 de educatoare, care au fost invitate la un cerc metodic. Copilul respectiv nu a venit la grădiniţă de peste o săptămână, pentru că, din informaţiile noastre, avea probleme medicale. Din păcate, noi, cadrele didactice şi eu ca director, ne supunem unui cod deontologic care nu ne dă voie să intervenim imediat în cazuri de acest gen, însă, în privinţa acestui eveniment, sper să ni se acorde permisiunea şi să putem veni cu un drept la replică, o poziţie oficială, care să prezinte adevărul în legătură cu ce s-a întâmplat", a precizat Dumitru Benone Siriu, director Şcoala Gimanzială Cochirleanca.

Inspectorii şcolari au mai precizat că doar 14 elevi din 50 au fost selectaţi pentru a organiza programul artistic.

Drept la replică la Grădiniţei cu Program Normal Cochirleanca

În data de 22 noiembrie 2018 Grădinița cu Program Normal Cochirleanca a găzduit ședința Cercului pedagogic al zonei Cochirleanca. Aceasta activitate este planificată in graficul activităților Cercurilor metodice aprobat de ISJ Buzău.

Cercul metodic a avut ca temă ,,Evenimentul zilei-din 100 de ani de istorie a românilor”, activitatea desfășurându-se sub formă de ,,masă rotundă” , fără activitate cu copiii. În acea zi nu s-au susținut activități cu copiii.

La activitatea cercului metodic au participat un număr de 31 de educatoare, din grădinițele următoarelor comune: Racovițeni, Fundeni-Zărnești, Poșta – Câlnău, Vadu-Pașii, Săgeata, Robeasca și Cochirleanca.

Invitații au fost întâmpinați de un grup de copii de la toate grupele din grădiniță. Momentul intâmpinării a constat in primirea invitaților cu pâine și sare și cântarea unei strofe dintr-un cântec popular. Nefiind serbare,nu s-au recitat poezii și nu au fost alte momente artistice.

Acest grup de copii a fost format dintr-un număr de 14 copii de la toate grupele dintr-un total de 52 de copii ai grădiniței.

Din grupa mijlocie, de unde este și fetița care a apărut in reportaj, au fost doar 4 copii, dintr-un număr de 16 copii ai grupei.

Copilul domnului Văduva nu a făcut parte din acest grup de primire al invitaților deoarece a lipsit de la programul gradiniței câteva zile înainte precum și a doua zi după ședința Cercului metodic revenind la program în data de 26 noiembrie 2018. Domnul Văduva a motivat că în această perioadă, fetița dânsului a fost răcită, având și alte probleme medicale.

Având in vedere că nu a fost serbare, nu s-au recitat poezii și nu au fost alte moment artistice, cele relatate in reportajul respectiv, precum și în știrile apărute pe diverse site-uri de știri sunt neadevărate.

Prin relatarea afirmațiilor domnului Văduva fără a fi verificate,știrea a fost neechidistantă și părtinitoare. Difuzându-se doar un punct de vedere, cel al domnului Văduva,complet neadevărat, știrea a dus la prejudicierea imaginii Școlii Gimnaziale ,,Ion Roșca” Cochirleanca din care face parte și grădinița respectivă.

Doamna educatoare despre care se face referire este titulară avănd o vechime în învățământ de peste 30 de ani din care 28 de ani in Gradinița cu Program Normal Cochirleanca. În toată această perioadă doamna educatoare nu a avut nicio reclamație și nu a fost cercetată disciplinar.

În articolul

Fetiţă dată afară de la serbare pentru că nu avea costum popular

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Citește și

Managerul Spitalului Colentina a fost internat, infectat cu coronaviruspe observatornews.ro
Claudia, o moașă din România, a devenit simbolul luptei cu pandemia de coronavirus în Marea Britaniepe observatornews.ro
O nouă țară europeană intră, din nou, în carantină! Peste 300.000 de oameni sunt afectați. În Italia se pregătesc restricții noipe a1.ro
🔥🔥🔥 Atenție, conținut nerecomandat cardiacilor! Daniela Crudu şi sora ei, show incendiar la plajă | VIDEOpe a1.ro
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categoriepe spynews.ro
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acesteape spynews.ro
Un nou pericol vine din China! Pronosticul dat de experți pentru următorii anipe antenasport.ro
Viteză uluitoare, surprinsă de radar în Italia: 703 km/h într-o localitate cu 2.000 de oamenipe antenasport.ro
Jurământulpe antenaplay.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”pe antenastars.ro
17 artiști care au pretenții exagerate de la staff-ul lorpe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!pe zutv.ro
10 lucruri pe care nu le vedem în filme despre Batmanpe tvhappy.ro
Oana Roman a dezvăluit dieta minune cu ajutorul căreia a slăbit spectaculos. Cu lacrimi în ochi, despre cei 20 de ani în care a fost hărțuită pentru că era grasăpe antena3.ro
Rareș Bogdan aruncă bomba. Cine este de vină pentru criza Covid din România: Populația și autoritățile nu sunt vinovatepe antena3.ro
Cat costa taxa pod de la Ruse. Pretul este diferit la intrarea din Bulgaria, fata de iesirea spre Romaniape cars.ro
Secretul lui Bill Gates. Se întâmplă chiar acum sub nasul tuturorpe playtech.ro
6 zodii care o iau razna în această varăpe jurnalul.ro
Armata suferă prima pierdere: restaurantul CCA, răpus de Covidpe jurnalul.ro