Antena Meniu Search
x

Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, iese din închisoare. Fusese condamnat la 5 ani de detenție în 2020

Fostul primar al orașului Iași, Gheorge Nichita, va ieși, marți, din închisoare. El a fost eliberat condiționat printr-o decizie a Tribunalului Botoșani. Nichita fusese condamnat la cinci ani de închisoare în august 2020.

de Redactia Observator

la 19.10.2021, 15:30

fostul primar din Iași Gheorghe Nichita
Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, iese din închisoare. Fusese condamnat la 5 ani de detenție în 2020 - Mediafax Foto / Octav Ganea via Hepta

Decizia Tribunalului Botoșani este definitivă. „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani”, se arată în hotărârea Tribunalului Botoșani.

Magistrații Judecătoriei Botoșani au decis, în 30 iulie, eliberarea lui Nichita, însă decizia putea fi atacată. Nichita a fost condamnat la cinci ani de închisoare, în 2020, de judecătorii Tribunalului București și încarcerat la Penitenciarul Botoșani.

De ce a fost condamnat la închisoare Gheorghe Nichita

Judecătorii Tribunalului Iaşi au decis condamnarea fostului primar de Iaşi Gheorghe Nichita la cinci ani şi două luni de închisoare, fiind acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu. Fusese acuzat că ar fi luat mită 7 milioane de lei, dintr-un contract de 70 milioane de lei al primăriei pe care o conducea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Fostul primar al Iașiului, Gheorghe Nichita, iese din închisoare. Fusese condamnat la 5 ani de detenție în 2020