Antena Meniu Search
x

Grecia a extins restricţiile de călătorie pentru români, până la 31 august

Autorităţile din Grecia au extins interdicţia de călătorie şi restricţiile pentru mai multe ţări, printre care și România. Măsura îşi propune să protejeze călătorii şi rezidenţii din Grecia de o creştere a noilor cazuri de coronavirus.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.08.2020, 10:17

Grecia a extins restricţiile de călătorie pentru români, până la 31 august
Grecia a extins restricţiile de călătorie pentru România, până la 31 august - Profimedia
  • Pasagerii care călătoresc în Grecia din România sunt obligați până la 31 august să aibă un rezultat negativ al testului COVID-19.
  • Cei care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor, cu cel puţin o zi înainte de sosire

Zborurile dintre Grecia şi Turcia rămân suspendate până la 31 august. Zborurile dintre Grecia şi Albania şi Macedonia de Nord vor continua să funcţioneze doar pe Aeroportul Internaţional Atena „Eleftherios Venizelos”, până la 31 august, relatează Greek Times.

Toţi pasagerii care călătoresc în Grecia din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite vor continua să fie obligaţi până la 31 august să furnizeze un rezultat negativ al testului COVID-19 la sosirea în Grecia.

Testul nu poate fi mai vechi de 72 de ore înainte de sosirea lor în Grecia.

Un rezultat negativ al testului va fi necesar şi pentru pasagerii din Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia.

În plus, Autoritatea elenă de aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE, cu excepţia pasagerilor din următoarele ţări, care vor putea călători în Grecia: Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Potrivit Mediafax, toţi pasagerii care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire, furnizând informaţii care vor include aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Grecia a extins restricţiile de călătorie pentru români, până la 31 august