Antena Meniu Search
x

Prăpăd în Constanța, grindină de 1 metru în comuna Palazu Mic [Video]

Imagini apocaliptice în satul Palazu Mic, comuna Mihail Kogălniceanu, județul Constanța, care a fost acoperit de un strat consistent de grindină.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 26.10.2020, 16:12

Prăpăd în Constanța, grindină de 1 metru în comuna Palazu Mic Vezi și
  • În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime.
  • Meteorologii au emis, luni dimineața, o avertizare cod portocaliu de vreme severă în județele Tulcea și Constanța.

Viitura a blocat accesul într-o locuință în care se aflau cinci persoane (3 adulți și 2 copii) și a mutat trei mașini la zeci de metri distanță, anunță IGSU.

Toate persoanele blocate în casă au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale. 

În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime, iar pompierii au acționat pentru crearea unui culoar necesar scurgerii apei acumulate.

Citește și:

Meteorologii au emis, luni dimineața, o avertizare cod portocaliu de ploi și vânt puternic, valabilă în județele Tulcea și Constanța până la ora 9.00. 

Potrivit ANM, alerta a vizat localitățile Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Mihai Viteazu, Istria, Săcele, Târgușor, Fântânele, Grădina din județul Constanța și localitățile Topolog, Cerna, Casimcea, Dăeni, Ostrov, Peceneaga, Dorobanțu din județul Tulcea.

Cod galben de inundații emis de hidrologi în Tulcea și Constanța

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică cod galben care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța.

Pentru prevenirea situațiilor care pot pune în pericol viața, populației i se recomandă să respecte următoarele măsuri:

•    Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul

•    Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată

•    În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile pot fi obținute prin intermediul platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/ sau al aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Prăpăd în Constanța, grindină de 1 metru în comuna Palazu Mic [Video]