Antena Meniu Search
x

Prinţul Philip a fost înmormântat. Regina a plecat prima de la capelă

Regatul Unit şi-a luat adio, astăzi, de la prinţul Philip. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, la înmormântarea regală au putut participa mai mult de 30 de persoane, iar lista invitaţilor a fost decisă personal de regina Elisabeta a doua. În Biserică, suverana a stat singură, la distanţă de ceilalţi participanţi şi toată lumea a purtat măşti.

de Redactia Observator

la 17.04.2021, 22:55

Vezi și

Funeraliile Prințului Philip s-au încheiat

Regina a plâns şi a plecat prima de la capelă, imediat după ce sicriul Prinţului Philip a fost coborât în cripta regală. Alți membri ai familiei regale s-au oprit să discute în afara capelei, după ce au părăsit slujba. Spre ieşirea din capelă, Regina Elisabet a II-a a fost condusă de decanul de Windsor.

Corul a cântat imnul național în timp ce participanții au stat în picioare. "The Lament" a fost interpretat de un militar al Regimentului regal din Scoția, iar "Buglers of the Royal Marines" au cântat "The Last Post", iar sicriul cu Prinţul Philip a fost coborât în Cripta Regală.

Arhiepiscopul din Canterbury a spus o rugăciune: "O, Dumnezeule cel veșnic, în fața căruia se înalță și trec generațiile, tu însuți neschimbat, care rămâi, binecuvântăm numele tău sfânt pentru toți cei care și-au finalizat cursul pământesc în credința și urmarea ta și sunt acum odihniți; ne amintim în fața ta astăzi, Filip, ducele de Edinburgh, mulțumindu-ți - pentru credința și loialitatea sa, pentru înaltul său simț al datoriei și integrității, pentru viața lui de servire a națiunii și a Commonwealth-ului, și pentru curajul și inspirația a conducerii sale. Lui, împreună cu toți credincioșii plecați, dă-ne pacea; să strălucească lumina perpetuă asupra noastră; și în înțelepciunea ta iubitoare și puterea ta atotputernică lucrează în ele scopul bun al voinței tale desăvârșite; prin Iisus Hristos Domnul nostru. Amin."

Pe acelaşi subiect

William și Harry au stat separat, în capelă, în timp ce frații îşi luau rămas bun de la bunicul lor. Participanții au fost așezați în perechi, așa că William a stat împreună cu soția sa, ducesa de Cambridge, în timp ce Harry a fost așezat singur. Soția sa Meghan a fost sfătuită să nu facă această călătorie din SUA în Marea Britanie, din cauza faptului că este însărcinată.

Un protestatar a fost reţinut lângă Castelul Windsor

Imediat după minutul de reculegere, un protestatar topless a fugit prin fața mulțimii de lângă Castelul Windsor, strigând „salvaţi planeta”. Ea a început să strige în timp ce mulțimea a început să bată din palme în urma tăcerii și a sărit pe o statuie a reginei Victoria, înainte ca ofițerii de poliție să o reţină.

Corul capelei, social distanțat și format din doar patru persoane, a cântat Jubilatul, care a fost scris la cererea Ducelui. "Tatăl Etern" a fost de asemenea cântat. Imnul are o semnificație specială pentru Royal Navy. Tatăl etern este adesea cunoscut sub numele de imnul Marinei Regale.

Decanul de Windsor a ţinut un discurs după depunerea sicriului în capelă: "Suntem aici, astăzi, pentru a încredința în mâinile lui Dumnezeu sufletul slujitorului său, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Cu inimi recunoscătoare, ne amintim de numeroasele moduri în care viața sa lungă a fost o binecuvântare pentru noi. Am fost inspirați de loialitatea sa neclintită față de Regina noastră, de serviciul său adus națiunii și Commonwealth-ului, de curajul, tăria și credința sa. Viața noastră a fost îmbogățită prin provocările pe care ni le-a pus, încurajarea pe care ne-a dat-o, bunătatea, umorul și umanitatea sa. Prin urmare, ne rugăm ca Dumnezeu să ne dea har să urmăm exemplul Său și ca, împreună cu fratele nostru Filip, să aflăm în cele din urmă bucuriile vieții veșnice", a spus decanul de Windsor.

Sicriul cu Prinţul Philip, purtat pe braţe de Garda Regală

Sicriul Ducelui a fost dus în capelă, cu membrii familiei regale mergând în urma sa. Ei au purtat măști negre. Sicriul a fost transportat pe braţe de Garda Regală, după minutul naţional de reculegere, ţinut de întreg Regatul Unit, în memoria Prinţului Philip. Sicriul cu Prinţul Philip a fost scos din maşina care îl transporta şi preluat de Garda Regală. Sicriul ducelui de Edinburgh a fost transportat de la castelul Windsor cu un Land Rover, la a cărui construcţie a participat chiar el.

Cartonașul de pe coroana mortuară lăsat de ducele și ducesa de Sussex a fost scris de mână de Meghan, care urmărește înmormântarea la televizor, din SUA. Meghan a fost sfătuită să nu participe la funeralii, deoarece este gravidă. Meghan și Harry au ales personal florile de proveniență locală, pentru a reprezenta moștenirea lui Philip.

Pe lângă Regina Elisabeta a doua, la funeraliile regale au fost prezenţi cei patru copii ai cuplului şi partenerii lor, cei opt nepoţi, verii reginei şi nepoţii din partea surorii acesteia, prinţesa Margaret şi 3 descendenţi din ramura germană a familiei prinţului Philip. Funeraliile au fost pregătite cu precizie militară, pentru a respecta restricţiile impuse de pandemie, dar şi dorinţele exprese ale prinţului Philip, care nu voia să fie însoţit pe ultimul drum cu prea mult fast. "A făcut atât de multe pentru această ţară şi tot ce ne-am dorit este să arătăm că respectăm şi apreciem acest lucru". 

Sicriul, în care se află trupul neînsufleţit al ducelui, este din stejar englezesc, dublat cu plumb, aşa cum cere tradiţia regală. Va fi acoperit cu drapelul şi blazonul ducelui de Edinburgh şi va fi transportat cu un Land Rover proiectat chiar de prinţ, în urmă cu mai mulţi ani.  Stephen Segrave, secretar al Cancelariei Centrală a Ordinelor Cancelarie: "Insigne, ordine, decoraţii, medalii sunt modul prin care o ţară spune mulţumesc şi recunoaşte realizările cuiva". 

Restricţii la funeraliile Prinţului Philip

Britanicii au fost rugaţi de familia regală să respecte restricţiile şi să nu se adune pe străzi. Vor putea urmări întreaga ceremonie la televizor. Chiar şi aşa, sute de oameni au continuat să vină la domeniile regale din ţară şi să depună flori.

Nu vor fi prezenţi la funeralii strănepoţii ducelui, iar marea absentă este Meghan Markle, soţia prinţului Harry, care este însărcinată, iar medicii i-au recomandat să nu călătorească în această perioadă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Prinţul Philip a fost înmormântat. Regina a plecat prima de la capelă