Antena Meniu Search
x

INSP: 17 pacienți infectați tulpina britanică au murit. 562 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare”

17 decese au fost înregistrate în România la persoane infectate cu tulpina britanică a coronavirusului, a anunțat joi Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

de Redactia Observator

la 01.04.2021, 19:29

INSP: 17 pacienți infectați tulpina britanică au murit. 562 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare”
- Profimedia

Până la data de 28 martie 2021 au fost raportate la INSP 1050 de secvențieri, de către laboratoarele Cantacuzino, INBI ”Prof. Dr. Matei Balș”, MedLife și Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava.

Potrivit CNSCBT, câte trei decese au fost înregistrate în Suceava și București, două în Timiș și câte unul în Bihor, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Potrivit datelor raportate astăzi, au fost confirmate 562 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare” (VOC), dintre care 557 sunt varianta britanică, trei cu varianta sud-africană, iar două cu cea braziliană. Miercuri, ministrul Sănătății a anunţat că sunt patru cazuri cu tulpina sud-africană în țara noastră.

Până la data de 28 martie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 53,5%. Au fost înregistrate 17 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2, toate fiind cu tulpina britanică.

Pe acelaşi subiect

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană B.1.351, bărbat în vârstă de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19 din mun. București, din care 2 confirmate cu această variantă. Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în țară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, au transmis specialiștii CNSCBT.

Covid 19 Raport săptămânal de supraveghere by Alexandru Badea on Scribd

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » INSP: 17 pacienți infectați tulpina britanică au murit. 562 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care “determină îngrijorare”