Antena Meniu Search
x

Iohannis: "Dacă situaţia se înrăutăţeşte, putem să revenim la măsuri mai restrictive" (Video)

Preşedintele Iohannis a precizat că nu îşi doreşte să se revină la starea de urgenţă, însă, dacă numărul cazurilor continuă să crească, atunci se poate reveni la luarea unor măsuri mai restrictive.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 08.07.2020, 18:39

Vezi și
  • Preşedintele nu exclude revenirea la măsuri restrictive
  • Măsurile vor fi luate doar dacă situaţia se înrăutăţeşte

Preşedintele spune că se bazează pe ce recomandă specialiştii, însă situaţia în care se află acum România este una îngrijorătoare.

"Eu mă bazez şi m-am bazat în toată această perioadă pe ceea ce recomandă specialiştii. Există comisii ale specialiştilor, ei trebuie să analizeze evoluţia pandemiei şi ei trebuie să vină la politicieni pentru anumite măsuri care se impun de la caz la caz. Este foarte clar că situaţia în care ne aflăm este foarte îngrijorătoare, sunt în contact şi cu guvernanţii şi cu specialiştii şi deocamdată credem că avem puterea să respectăm normele şi să nu trecem în faze mai complicate administrativ cum ar fi starea de urgenţă. Dar, sigur, dacă situaţia se înrăutăţeşte şi nu găsim altă cale, atunci putem să revenim la măsuri mai restrictive. Încă o dată, eu nu îmi doresc acest lucru. Cred că nici românii nu îşi doresc acest lucru. Haideţi să respectăm normele în vigoare", a precizat Iohannis.

Preşedintele Iohannis consideră că este o zi tristă, după recordul de infectări cu coronavirus, însă precizează că răspunderea este partajată, între populaţie şi autorităţi.

"Astăzi este o zi tristă, avem un număr record de persoane gasite pozitive cu noul coronavirus. În acest context trebuie să fac câteva remarci. În primul rând suntem deja în martie în plină pandemie şi pot să spun că până acum câteva săptămâni lucrurile au mers destul de bine. Am reuşit să ţinem evoluţia sub control. Este a doua lună de stare de alertă şi lucrurile nu au evouluat aşa cum ne-am dorit. Răspunderea, în acest moment este partajată, între autorităţi şi cetăţeni şi ar fi păcat să dăm cu piciorul la rezultatele bune. Măsurile sunt foarte simple. Masca, distanţa, spălat pe mâini. Vreau să mă adresez şi politicienilor şi Parlamentului. Este momentul să lăsăm divergenţele politice deoparte. Nu este momentul să lăsăm garda jos. Este în joc viaţa voastră şi a celor dragi vouă. Vorbi mde o boală care, din păcate, a rămas în societate. Virusul nu ţine cont de graniţe, de legi, de diferite abordări administrative. Dacă respectăm normele în vigoare avem o şansă bună să trecem mai departe cu cât mai puţine persoane decedate din cauza acestei boli. Nu ne-am dorit această boală, ea ar fi venit cu oricine ar fi fost la guvernare", a precizat preşedintele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Iohannis: "Dacă situaţia se înrăutăţeşte, putem să revenim la măsuri mai restrictive" (Video)