Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis a confirmat: "Plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni"

Președintele Klaus Iohannis a confirmat, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că Guvernul va emite o ordonanță de urgență care le va permite românilor să amâne plata ratelor la bancă, pe o perioadă de până la nouă luni.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.03.2020, 16:35

Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni, 25 martie 2020 - Administrația Prezidențială / captură video

Președintele Klaus Iohannis a confirmat, într-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, că Guvernul va emite o ordonanță de urgență care le va permite românilor să amâne plata ratelor la bănci, pe o perioadă de până la nouă luni.

"Guvernul este pregătit că mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă, pentru persoane fizice dar și pentru firmele din România, la cererea celor care au datorii la bănci. Plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică până la sfârșitul acestui an. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni iar lucrurile vor intra în normalitate", a transmis președintele.

Tot în cursul acestei zile, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice.

Amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar. Clienţii trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon şi apoi trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail, a mai spus ministrul Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis a confirmat: "Plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni"