Antena Meniu Search
x

Live Video Lucian Bode, prima reacție în cazul polițiștilor acuzați de tortură: Nu fac cinste uniformei

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, referitor la cazul poliţiştilor de la Secţia 16 din Capitală care au fost reţinuţi pentru tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, că este inadmisibil ca o persoană ce îmbracă uniforma de poliţist să aibă un astfel de comportament. "Vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie şi unu la sută din ceea ce s-a spus în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţist", a fost de părere el.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 04.03.2021, 17:34

Vezi și
  • Mai mulți polițiști bucureșteni ar fi dus doi bărbați într-o pădure de la marginea Capitalei, iar apoi i-ar fi torturat

Lucian Bode a amintit, referitor la cazul poliţiştilor de la Secţia 16 din Bucureşti, că fapta s-a petrecut în septembrie 2020.

"Au urmat toate procedurile legale, a fost deschis un dosar in rem, iar decizia de ieri, de a-i reţine pe opt din cei nouă suspecţi, având în vedere acuzaţiile care li se aduc, este, din punctul meu de vedere, una corectă. Este inadmisibil să ai un astfel de comportament, tu, care îmbraci uniforma de poliţist. Sigur că va urma o anchetă, vom vedea exact care sunt probele, dar dacă fie şi unu la sută din ceea ce s-a spus în spaţiul public este adevărat, aceşti indivizi nu fac cinste uniformei de poliţist", a subliniat ministrul de Interne.

Observator a transmis în direct declarațiile lui Lucian Bode:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

El a adăugat că le transmite românilor că o instituţie fundamentală a statului român cum este Poliţia Română va merge înainte.

"(...) se va moderniza, va analiza la rece ce s-a întâmplat la Oneşti, ce s-a întâmplat la Secţia 16, şi în alte situaţii, îşi va moderniza legislaţia, şi îi voi sprijini să îşi modernizeze legislaţia, şi nu voi accepta nicioadă să se pună semnul egal între unele derapaje, între derapaje de genul celui de la Secţia 16, şi o instituţie fundamentală a statului român, cum este Poliţia Română", a conchis el.

Nouă poliţişti urmăriţi în dosarul de tortură şi lipsire de libertate

Cinci poliţişti de la ordine publică din Bucureşti au fost reţinuţi şi încă patru sunt cercetaţi pentru tortură şi lipsire de libertate. Asta după ce, în urmă cu mai bine de şase luni, ar fi bătut şi torturat doi bărbaţi, în Sectorul 4 al Capitalei, după ce ar fi vrut să-i amendeze că nu purtau mască.

De la începutul lunii septembrie, anul trecut, doi polițiști, un echipaj format dintr-o femeie și un bărbat au sesizat doi cetățeni care nu purtau mască. Au vrut să îi amendeze, dar a început un scandal. Așa că în ajutorul celor doi cetățeni au sărit alți doi bărbați. Ei sunt personajele principale din această poveste, pentru că scandalul a continuat între polițiști și acești doi, pentru că polițiștii au considerat că nu fac față și au cerut întăriri. Au mai venit șapte agenți. Au fost urcați în mașinile de poliție, dar nu au fost duși la secție, ci în anumite păduri de la marginea Bucureștiului, acolo unde, spun procurorii, au fost torturați și bătuți crunt.

Este o întrebare importantă de ce acum, pentru că la momentul respectiv, cei doi au depus plângere împotriva celor nouă polițiști. Însă această plângere s-a plimbat între secțiile de poliție și diverse parchete, motiv pentru care, dacă nu ar fi fost vorba de câțiva ofițeri de la Direcția Generală Anticorupție, probabil că acest dosar ar fi stat și acum în sertare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Lucian Bode, prima reacție în cazul polițiștilor acuzați de tortură: Nu fac cinste uniformei