Antena Meniu Search
x

Mesajul Familiei Regale a României, după moartea prinţului Philip. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins la 99 de ani

Familia Regală a României transmis un mesaj de condoleanțe, după decesul prinţului consort Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 09.04.2021, 15:10

Familia regală a România amintește că prinţul şi regele Mihai, născuţi în același an, au fost veri şi au păstrat o prietenie de o viaţă întreagă.

"Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române. După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație", este mesajul transmis pe Facebook de Familia Regală a României.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sănătatea prințului Philip se deteriorase de ceva timp. El a anunțat că renunță la angajamentele regale în mai 2017, glumind că nu se mai poate ridica.

Anuțul Palatului Buckingham după moartea Prințului Philip

„Cu o profundă tristețe Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în pace în această dimineață la Castelul Windsor”, se arată într-o declarație a Palatului Buckingham.

Prinţul Philip a fost soțul reginei Elisabeta a II-a timp de 73 de ani

Prinţul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, a anunţat vineri Palatul Buckingham. Ducele de Edinburgh a fost soțul reginei Elisabeta a II-a timp de 73 de ani și ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

Prințul s-a căsătorit cu prințesa Elisabeta în 1947, cu cinci ani înainteca aceasta să devenă regină, și a fost cel mai longeviv consort regal din istoria britanică. Cuplul are patru copii, opt nepoți și 10 stră-nepoți. Primul lor fiu, prințul de Wales, prințul Charles, s-a născut în 1948, urmat de sora sa, prințesa regală, prințesa Anne, în 1950, ducele de York, prințul Andrew, în 1960 și contele de Wessex, prințul Edward , în 1964.

Prințul Philip s-a născut pe insula greacă Corfu la 10 iunie 1921. Tatăl său a fost prințul Andrei al Greciei și Danemarcei, un fiu mai mic al regelui George I al Greciei. Mama sa, prințesa Alice, era fiica lordului Louis Mountbatten și strănepoata reginei Victoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mesajul Familiei Regale a României, după moartea prinţului Philip. Soțul Reginei Elisabeta a II-a s-a stins la 99 de ani