Antena Meniu Search
x

Moldova e sub nămeţi! Femei însărcinate şi copii au fost salvaţi cu şenilatele

Este iarnă grea în aproape trei sferturi de ţară. În Moldova, codul galben a lăsat în urmă dezastru. Drumuri închise, accidente în lanţ şi salvări la limită. Mai multe femei însărcinate au fost preluate cu şenilatele din nămeţi.

Vezi și

Este iarnă grea în aproape trei sferturi de ţară. În Moldova, codul galben a lăsat în urmă dezastru. Drumuri închise, accidente în lanţ şi salvări la limită. Mai multe femei însărcinate au fost preluate cu şenilatele din nămeţi. Iar la Suceava, patru pietoni au fost spulberaţi de o maşină pe şoseaua pe care nu se putea frâna. Nămeţii depăşesc pe alocuri jumătate de metru. Iar la noapte se întoarce gerul.

După o noapte de ninsori puternice, Moldova a fost acoperită de troiene. Cele mai mari probleme au fost în cele şapte judeţe afectate de codul galben. În plin viscol, o femeie gravidă şi un copil de cinci ani cu probleme medicale au fost preluaţi cu o şenilată din localitatea Mironeasa.

Tânăra de 20 de ani a ajuns la spital după o oră. Medicii spun că a născut la trei minute după ce a intrat în sala de operaţii.

Prin nămeţi de aproape jumătate de metru şi-a croit drum şi un echipaj din Suceava. Salvatorii au ajuns tot cu o şenilată la o femeie de 49 de ani cu probleme cardiace. Cinci ore a durat misiunea.

Tot la Suceava, un accident a fost surprins în imagini şocante. O maşină nu a putut frâna pe şoseaua acoperită de zăpadă şi a intrat într-un grup de patru pietoni. La trecere, oamenii au fost loviţi în plin. Ca prin minune, au scăpat cu răni uşoare. 

Locuitorii din Bacău se confruntă cu cea mai grea iarnă din ultimii ani. Pe troatuare, oamenii şi-au făcut cărări printre nămeţi. Iar şoselele abia se mai pot distinge. Un autobuz plin cu pasageri a rămas împotmolit pe traseu. 

Situaţii similare au fost şi în Vaslui, unde multe drumuri par să nu fi fost curăţate. 

Drumul european E581 a fost blocat între Huși și Vama Albița, cel mai mare punct terestru de trecere a frontierei. Din cauza viscolului, vizibilitatea a scăzut sub 50 de metri.

La ora 13:30, două drumuri naţionale erau închise, iar pe alte cinci sectoare de drum din estul ţării, circulaţia era restricţionată pentru maşinile de peste 3,5 tone.

În Neamţ, doi pacienţi au avut nevoie de ajutorul pompierilor să ajungă la dializă. 

În Harghita, peste 320 de familii din localitatea Şiclod au rămas fără curent electric, după ce căderile de zăpadă au afectat reţeaua de înaltă tensiune.

Tot din cauza ninsorilor din ultimele ore, salvamontiştii anunţă risc maxim de avalanşă în Munţii Bucegi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Moldova e sub nămeţi! Femei însărcinate şi copii au fost salvaţi cu şenilatele