Antena Meniu Search
x

Video Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia, surprins de un amator care filma delfini lângă stabilopozi - VIDEO

Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia a fost surprins de un amator care filma jocul delfinilor în Marea Neagră, lângă stabilopozii de la capătul plajei din Mamaia Nord.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 14:21

Vezi și

În imaginile surprinse de un amator şi trimise pe Fii Observator se observă cum acesta filma un delfin lângă stabilopozi, în momentul în care la Rafinăria Petromidia are loc o explozie. Acesta a mutat camera rapid şi a reuşit să surprindă primele imagini cu incendiul de la Petromidia, în care cel puţin trei persoane au fost rănite.

Explozie urmată de incendiu, la Rafinăria Petromidia

O explozie a avut loc vineri la Rafinăria Petromidia. Trei persoane au fost rănite în urma incendiului produs la o instalaţie de transport petrolier. Una dintre victime are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului, fiind transportată la SpitalulConstanţa cu un elicopter.

Ministerul Sănătăţii a transmis informaţii cu privire la situaţia victimelor în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O altă victimă a suferit un traumatism lombar, iar cea de-a treia arsuri la nivelul feţei.

Pe acelaşi subiect

ANM, după explozia și incendiul din Năvodari: norul de fum se va deplasa spre mare

Intervenţia pompierilor continuă la Năvodari, fiind în continuare pericol de explozie. Incendiul se manifestă la o instalație de transport petrolier.

A fost activat Planul roşu de intervenţie, iar prin RO-Alert a fost emisă o atenţionare de urgenţă.

"Atenţie Atenţie Atenţie. La Petromidia zona Midia - Năvodari s-a produs o explozie puternică cu degajări mari de noxe. Pentru siguranţa dumneavoastră, evitaţi zona pe o rază de 1.000 de metri, rămâneţi în interiorul locuinţei, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum/noxe!", se arată în mesajul Ro-ALERT trimis de ISU Constanţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o informare despre evoluţia norului de fum din zona Rafinăriei Midia, în intervalul orar 13.00 – 23.00. Norul de fum se va deplasa spre mare. La ora 13.00 circulația aerului este relativ slabă în imediata apropiere a solului. La înălțimi de pe peste 30...40 m, vântul sufla slab, cu viteze de peste 15 – 20 km/h, din direcție predominant nordvestică.

Prima reacție a Petromidia după explozia de la rafinăria din Năvodari

KMG International, compania care deţine Rafinăria Petromidia, a transmis că, în cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei. Procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate şi se acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului.

“În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situaţiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiţii de siguranţă. În acest moment, echipele de intervenţie acţionează pentru controlul şi stingerea incendiului. Mulţumim autorităţilor pentru profesionalismul şi promptitudinea cu care au reacţionat la acest incident”, se arată în comunicatul semnat de echipa de comunicare a Grupului KMG International.

Explozie la Petromidia, în 2016

În urmă cu aproape 5 ani, o altă explozie gravă s-a produs la Rafinăria Petromidia. În urma acestei explozii au suferit arsuri grave patru salariaţi, unul dintre aceştia decedând a doua zi din cauza arsurilor de pe tot corpul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, Claudia Tatarici, a fost activat planul roşu de intervenţie, muncitorii fiind preluaţi de ambulanţe pentru a fi transportaţi la spital. Petre Tancău, liderul de sindical de pe Platorma Rafinăriei Petromidia, a precizat că incendiul a fost generat de o explozie la o pompă de alimentare DDV, din cadrul unei instalaţii de prerafinare.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Fii Observator » Momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia, surprins de un amator care filma delfini lângă stabilopozi - VIDEO