Antena Meniu Search
x

Nostalgie! 23 de ani de la ultimul episod DALLAS! Povestea INCREDIBILĂ a unui serial de succes și 10 lucruri pe care nu le știai despre el

Pe 3 mai 1991 se difuza cel de-al 356-lea episod - și ultimul - al îndrăgitului serial de televiziune Dallas. Crezi că știi totul despre serial? Iată 10 lucruri pe care sigur nu le știai despre această producție.

Pe 3 mai 1991 se difuza în Statele Unite cel de-al 356-lea episod - și ultimul - al îndrăgitului serial de televiziune Dallas. Crezi că știi totul despre serial? Iată 10 lucruri pe care sigur nu le știai despre această producție.

1. Dallas nu a fost gândit ca un serial, ci ca o mini serie. Existau inițial doar 5 episoade, fără prea mare legătură între ele. Chiar și în eventualitatea unui succes și în cazul contractării mai multor episoade, producătorul David Jacobs își dorea ca acțiunea acestora să se desfășoare independent.

2. Primele zece episoade din seria inițială difuzată în 1978 prezintă o acțiune care nu leagă episoadele între ele prea mult. Într-unul din aceste episoade Bobby Ewing este răpit și împușcat, dr în episodul imediat următor nu are niciun fel de răni.

3. Din același motiv, în serial apare un fost soț al Pamelei care dispare misterios și fără explicații la sfârșitul sezonului.

4. La vremea respectivă, Dallas era singurul serial de televiziune care punea publicul larg în fața unor teme existențiale controversate: rivalitatea între frați, lupta dintre bine și rău, viața oamenilor înstăriți.

5. Dallas a fost filmat inițial în totalitate în Dallas, Texas. Mai târziu, scenele de interior au fost realizate la studiourile MGM din Hollywood. Scenele de exterior s-au filmat la Southfork Ranch (Parker, Texas) și în alte părți ale orașului Dallas, până în 1989, când costurile ridicate de producție au forțat relocarea echipei în California.

6. Abia odată cu sezonul 1979-1980, când JR este împușcat, serialul devine peste noapte un succes internațional. Până atunci serialul nu avusese mare priză la public, scenariștii luptându-se să găsească tot felul de răsturnări de situație. Ideea împușcării lui JR a fost luată într-o doară, nimeni anticipând curiozitatea pentru deznodământ a publicului, care va propulsa serialul în topul audiențelor viitoare.

7. Episodul în care este dezvăluită identitatea atacatorului lui JR a avut la data respectivă cea mai mare audiență înregistrată vreodată de un serial de televiziune, adunând în fața televizoarelor 90 de milioane de spectatori - doar în Statele Unite ale Americii. Performanța a fost întrecută doar de ultimul episod al serialului M*A*S*H (în 1983), dar la nivel global, tot episodul Dallas conduce, cu 350 de milioane de telespectatori.

8. Dallas s-a numărat printre primele seriale care au fost distribuite internațional, fiind tradus în peste 67 de limbi și fiind difuzat în 90 de țări, performanță neatinsă încă de o altă producție de televiziune. Televiziunea germană ARD a refuzat să difuzeze câteva episoade din seriile 1, 2, și 3 din cauza unor elemente ”controversate” și inutile pentru firul narativ.

9. Inițial, serialul era gândit în jurulul personajului interpretat de Victoria Principal, datorită faptului că reprezenta liantul între familiile Ewing și Barns. Producătorii au fost însă impresionați de prestația lui Larry Hagman în rolul J.R. încât l-au transformat în personajul principal al seriei. JR este singurul personaj care apare în toate espisoadele serialului.

10. Linda Gray a fost dată afară pentru că tot insista să fie lăsată să regizeze precum Larry Hagman și Patrick Duffy. Însă Larry Hagman a amenințat că părăsește și el serialul, pentru că ”nu poate avea un JR fără Sue Ellen”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nostalgie! 23 de ani de la ultimul episod DALLAS! Povestea INCREDIBILĂ a unui serial de succes și 10 lucruri pe care nu le știai despre el