Antena Meniu Search
x

Video Palatele romilor din Huedin, propuse pe lista obiectivelor turistice. Manex, proprietar: "Am luat un model după interneturi, ne place Versaci"

Palatele romilor din Huedin ar putea intra pe lista obiectivelor turistice din judeţul Cluj, alături de Castelul Banffy și Salina Turda. Pentru că mulţi străini se opresc să le fotografieze, un fost deputat a avut ideea de a-i convinge pe proprietari să-şi deschidă uşile turiştilor. Autorităţile locale nici nu vor să audă.

de Redactia Observator

la 15.06.2021, 20:26

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Suntem în Huedin. Palatele în culori aprinse cu zeci de turnuleţe îţi fură ochii. Proprietarii şi-au trecut numele pe case. Interiorul este însă mai extravagant decât exteriorul. Acest palat e deschis deja pentru oricine doreşte să-l viziteze. Mobila în alb şi auriu a fost comandată din străinătate, iar tavanul din living imită cerul senin. 

Proprietar de palat din Huedin: "Fără bani. Oricând, oricând"

Manex, proprietar palat: Fără bani.

Reporter: Deci sunteţi de acord fără bani.

Manex, proprietar palat: Oricând, oricând. Am luat un model după interneturi şi modelul ăsta l-am văzut afară. Ne place mult designul, ne place Versaci. 

În Huedin, sunt 80 astfel de palate. Unele nu au fost terminate şi au lacătul la poartă. Un activist din Cluj s-a gândit să le transforme în muzee. Astfel, turiştii au ocazia să afle mai multe despre cultura şi moştenirea romilor.

Adrian Dohotaru, activist: Vin turiştii spre Cluj, văd acele palate şi spun: hai să oprim maşina şi să facem fotografii, e clar că ei nu se raportează cu ruşine la astfel de spaţii, ci sunt ceva ce n-au văzut în Vest. Pot deveni un soi de branduri ale oraşului, mai ales dacă reuşim să le restilizăm transformându-le în spaţii muzeale, în spaţii de expoziţie.

Primarul oraşului Huedin nu e încântat de proiect

Mircea Moroșan, primar Huedin: Să ne dea nouă idee de branduri, pentru judeţul Cluj. Mi se pare deplasat, eu cred că este o glumă.

Propunerea trebuie aprobată de autorităţile locale dar proprietarii trebuie să fie de acord să-şi deschidă porţile turiştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Palatele romilor din Huedin, propuse pe lista obiectivelor turistice. Manex, proprietar: "Am luat un model după interneturi, ne place Versaci"